Populistiska manifestet : för knegare, arbetslösa, tandlösa och 90 procent av alla andra (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2018-04-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
488 g
SAB
Ohe
ISBN
9789127153516
Populistiska manifestet : för knegare, arbetslösa, tandlösa och 90 procent av alla andra (inbunden)

Populistiska manifestet : för knegare, arbetslösa, tandlösa och 90 procent av alla andra

(18 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-04-07
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Nej! Den växande populismen är ingen gåta. Högerpopulismen är precis det som världens alla marknadsliberaler bett om när de vägrat se konsekvenserna av ökad ojämlikhet och otrygghet.

Populistiska manifestet är en stridsskrift som slår åt alla håll: Mot borgerlig självgodhet men också mot vänsterns brist på folklighet.

Ja! Populistiska manifestet slaktar högerpopulismen men ropar samtidigt efter en mobiliserande vänsterpopulism.

Både socialdemokratin och vänstern växte fram som brutala sanningssägare. Deras vrede, visioner och vassa kritik av makten gick hem i breda folklager och kom att förändra samhället i grunden. Så varför vågar dagens vänster inte vara populister?

I Populistiska manifestet skriver Åsa Linderborg och Göran Greider ett försvar för populismen som politisk strategi. De visar att populism är mycket mer än bara ett tillhygge i en politisk debatt. I en tid då miljardärer och affärsmän framställer sig som underdogs och sanningssägare, borde inte vänstern ha ett bättre utgångsläge att tala för folket?

Med hjälp av 151 teser skildrar de populismens historia och nutid, från 1900-talets agitatorer till de moderna vänsterrörelser som just nu växer fram i Europa. I själva verket, visar de, har vänstern mycket att vinna på att vara just populistisk.

Åsa Linderborg är kulturchef på Aftonbladet och historiker. Hon slog igenom som författare 2007 med den självbiografiska skildringen om sin far, Mig äger ingen.

Göran Greider är chefredaktör för Dala-Demokraten och har sedan debuten 1981 givit ut ett trettiotal böcker: poesi, debatt och biografier.

"En bok att stångas med ... Framför allt är den välargumenterad, och jag uppskattar den härliga dynamiken mellan Linderborgs rigida resonemang och Greiders finurliga enradingar. Och som lättfattlig sammanfattning av de senaste årens vänstertänkande kring hur högerpopulismen ska tacklas är den oumbärlig." - Leonidas Aretakis, Dagens Nyheter

"En bok som ingjuter hopp . Populistiska manifestet kommer att fungera bra som välbehövlig inspiration och eld i baken för många ett valår som detta." - Vesna Prekopic, Sydsvenskan

"Göran Greider och Åsa Linderborg har misslyckats. De är alldeles för kloka, ärliga och nyanserade för att bli svartvita populister . Populistiska manifestet är en bråkig, brokig och passionerad argumentation. Allt kan man inte hålla med om, men den väcker tankar. Den har dessutom den ingrediens som populister måste ha: Passion." - Lars Böhlin, Västerbottens-Kuriren

"Som ett rött utropstecken i valrörelsen kommer Populistiska manifestet av Göran Greider och Åsa Linderborg. Två starka politiska profiler som vågar mana till klasskamp." Anton Juggas, Arbetarbladet

"151 korta, välunderbyggda och välformulerade teser . Boken är ett basebollträ svingat i full kraft med 'klass' skrivet i röda bokstäver på båda sidor . Nej. Det Populistiska manifestets styrka är inte visionerna. Styrkan ligger i dialogen den med sina 151 teser för med läsaren. Tankarna den väcker. Min version är nedklottrad med utropstecken, frågetecken, bifall och mothugg. Det är en spänstig, oresonlig skrift av två vänsterintellektuella som verkligen funnit varandra i detta samarbete. De vet och vill något. På riktigt. Boken blir därför ett välkommet bidrag till en framtida arbetarrörelse som har mycket att vinna och mycket att förlora." Björn Werner, Aftonbladet

"Vasst och uppfriskande" - Björn Sandmark, Dala-Demokraten

"Ett bättre försvar för den liberala demokratin och yttrandefriheten än någon liberal formulerat." - Karin Pihl, Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Populistiska manifestet : för knegare, arbetslösa, tandlösa och 90 procent av alla andra
 2. +
 3. Tills alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills alla dör av Diamant Salihu (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Populistiska manifestet : för knegare, arbetslösa, tandlösa och 90 procent av alla andra. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Grundkurs
  Christer, 3 oktober 2018

  Grundkurs för desorienterade politiker i s och vp. Så att dessa politiker förstår att uttrycka populistiska idéer och mål inte är detsamma som högerpopulism. När de inte förstår att folket, vi, behöver drömmar om det "omöjliga" utan bara tala om att de tar ansvar så levererar de ingenting.

 2. Toppen
  Ulf Kärn, 11 maj 2018

  Boken borde vara obligatorisk läsning för alla förtroendevalda kommunalt, statlig och fackligt.
  Alla som vill bekämpa klassklyftorna i samhället bör också läsa denna bok.

  Ulf Kärn

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna