Frågor jag fått om Förintelsen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (82.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Katarina Cohen
Utgivningsdatum
2017-08-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127154216

Frågor jag fått om Förintelsen Ljudbok

(11 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-08-22

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vad betydde det att ha sin syster med i Auschwitz?
Var man hungrig hela tiden?
När förstod du att det pågick ett folkmord?
Kan det hända igen?

I över trettio år har Hédi Fried rest runt i svenska skolor för att tala om Förintelsen. Vittnesmålet om hur hennes familj deporterades från sin hemstad, och hur hennes föräldrar mördades i Auschwitz, har berört tusentals elever landet runt. Ofta är det i mötet med elevernas frågor som katastrofens omfattning blir som allra tydligast. Det är direkta, konkreta frågor som bottnar i en grundläggande känsla för humanism. Tillsammans hjälper de till att göra ett ofattbart skeende mer begripligt. Hédi Fried är en av få överlevande som finns kvar och kan berätta sanningen. I Frågor jag fått om Förintelsen besvarar hon ett urval av de frågor hon fått genom åren, frågor som nu för första gången samlas i en bok. Bara genom att fortsätta ställa de svåra frågorna kan vi undvika att upprepa historiens övergrepp.

Hédi Fried (född 1924) är författare och psykolog. Hon är djupt engagerad i att arbeta för demokratiska värderingar och mot rasism. Hon utgår i detta arbete från sina egna erfarenheter från Förintelsen. Hon föddes i staden Sighet och kom efter befrielse från koncentrationsläger i Auschwitz till Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Frågor jag fått om Förintelsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. TÄNKVÄRT!
    -, 6 april 2024

    Vi har alla ett ansvar hur det ser ut i världen och hur vi vill ha den. Att vara en god medmänniska är att se till att detta aldrig händer igen.

  2. Välskriven och med hjärta
    Leon Fuchs, 27 februari 2019

    Klok kvinna och med en eftertänksamhet. Värt vart enda sekund att lyssna på. Vi får aldrig glömma och lära oss av andras erfarenhet så detta med förintelsen aldrig får hända igen.

Visa alla 2 recensioner