Fundamentalisterna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2019-04-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Grandin, Elena (form)
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
397 g
SAB
Ohjh,Cm.02
ISBN
9789127154636
Fundamentalisterna (inbunden)

Fundamentalisterna

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-04-13
207
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Frilansjournalisten och författaren Annika Hamrud går på djupet och ger röst åt offren för homofobin // Fundamentalisterna är en unik och viktig bok om hbt-personer som riskerar att glömmas bort och kan förhoppningsvis bli en väckarklocka för dem som aningslöst stödjer hat. BTJ
Najjuma hör skottsalvorna runt sig, men hon ser inte var de träffar. Hon ligger intill den stora bardisken där hon brukar stå och servera öl. Mansröster skriker, de springer fram och tillbaka i Najjumas och Miriams bar. Plötsligt vrålar någon: Var är Miriam? Hon ska dö.
Kill the gays bill väckte debatt över stora delar av världen när parlamentet i Uganda skulle rösta fram en lag om dödsstraff för homosexualitet. Då hade en nyväckt kristen rörelse, sponsrad av starka amerikanska intressen, drivit en kampanj mot homosexuella sedan aidskrisen på 1980-talet. De utmålades som fiender till kärnfamiljen, kristendomen och hela samhället.
I Fundamentalisterna får vi följa de som drabbas av den nya vågen av homofobi, men också predikanter och aktivis ter på vardera sida om lagen. Journalisten Annika Hamrud följer pengarna: vilka tjänar på att sprida konspirationsteorier och att välja ut en grupp att demonisera? Hon hittar även svenska evangelikala grupper med mycket nära band till dem som sprider det dödliga hatet. Det är inte bara Najjuma och Miriam som blir måltavlor, hbtq-personer i Uganda lever ständigt med risken att trakasseras, miss handlas, fängslas och mördas.

Efter femtio år av framgångsrik kamp sker nu en utveck ling åt motsatt håll: religiösa konservativa som kriminali serar homosexualitet.

Stark och viktig läsning. QX

Den evangelikala rörelsens växande makt från amerikanska storstäder till Östafrikanska byar behöver exponeras, granskas och avslöjas. Homofobin behöver bemötas. Annika Hamruds reportagebok är en bra början. Göteborgs-Posten

Hamruds ugandaskildring är viktig läsning, Jönköpings-Posten

Hon ger den brutala homofobins offer röst. Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fundamentalisterna
  2. +
  3. Europas mödrar : de senaste 43 000 åren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Europas mödrar : de senaste 43 000 åren av Karin Bojs (inbunden).

Köp båda 2 för 436 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fundamentalisterna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En skakande skildring av hbtq-personers utsatthet
    Dhana Deshnoor, 9 juni 2019

    Hur kristna kan säga att Gud hatar bögar och flator, det övergår mitt förstånd, när det så klart och tydligt står i Bibeln att Han älskar alla människor. Då hänvisar nog en del till vad Bibeln säger om homosexualitet. Jag kan bara hänvisa till min hbtq-blogg Tro och Liv (https://hbtqbloggentroochliv.blogg.se/) En diskussion om detta här och nu kommer långt från ämnet, som är att recensera en bok. Eller då kan ni se mitt youtube-avsnitt Herren älskar bögar, flator och hermafroditer (https://y... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Annika Hamrud