Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2019-03-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
220 x 145 x 18 mm
Vikt
408 g
SAB
Lz Rosén, Eric,Lz Rosén, Sven
ISBN
9789127154896
Jag ångrar av hela mitt hjärta det där jag kanske gjort (inbunden)

Jag ångrar av hela mitt hjärta det där jag kanske gjort

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-03-15
218
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
"En stark och rak berättelse. Texten är försåtligt enkel, men fångar något mycket sammansatt och flerskiktat: äkta kärlek mellan far och son som man måste bli fri från för att leva. Berättelsen är också en berättelse om Sverige, om den fattigdom vi aldrig befriat oss från. Och ett kärleksfullt minnesporträtt av fadern. Men ett fullkomlligt avsminkad sådant." Dagens Nyheter
"Gripande prosa i sin vackraste form." Borås Tidning
"Smärtsam skildring av faderskärlek." Göteborgs-Posten

Hemma hos Erics pappa är allt noggrant ordnat. Sven Rosén kan bädda sängen, skala räkor och sjunga godnattsång. Han kan recitera Ekelöf och till och med köra bil. Så länge han tar sina Stesolid, Doloxene och Sobril är han en rolig, varm och nästan helt normal pappa. Så när Eric är 17 och telefonen ringer, och hans bror i andra änden berättar att pappa misstänks ha mördat en kompis från Kolmårdens behandlingshem, kommer det som en chock. Hans pappa är på många sätt hopplös, både som förälder och samhällsmedborgare. Men mördare?

Jag ångrar av hela mitt hjärta
det där jag kanske gjort är en bok om att bli vuxen i skuggan av ett brott. Det är en bok om missbruk, fängelsestraff och konsten att ta konsekvenserna av sina handlingar. Men också om den märkliga kärlek som kan finnas till en pappa som gjort något helt oförlåtligt.

"Ja, detta är en stark och rak berättelse. Texten är försåtligt enkel, men fångar något mycket sammansatt och flerskiktat: äkta kärlek mellan far och son som man måste bli fri från för att leva. Berättelsen är också en berättelse om Sverige, om den fattigdom vi aldrig befriat oss från. Och ett kärleksfullt minnesporträtt av fadern. Men ett fullkomligt avsminkat sådant." Dagens Nyheter

"Det gör ont, redan efter ett par sidor, och det gör ont på det där sättet som smärtar mest - den där smärtan och svärtan som rör sig inåt. Som blir kvar, för alltid." Aftonbladet

"Prosa i sin vackraste form." Borås Tidning

"Smärtsam skildring av faderskärlek." Göteborgs-Posten

"En känslosam berättelse." Flamman

"Boken väckte många tankar långt efter sista sidan, om klass, föräldraskap, kärlek och drivkrafter." Svenska Dagbladet

"en lika del smärtsam som vacker berättelse." Metro

"Rosén har den skickliga klasskildrarens förmåga att synliggöra fattigdomens och depressionens skamsna detaljer. /.../ En stark läsupplevelse, som får mig att tänka på Svinalängorna."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag ångrar av hela mitt hjärta det där jag kanske gjort
 2. +
 3. Jag ångrar av hela mitt hjärta det där jag kanske gjort

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag ångrar av hela mitt hjärta det där jag kans... av Eric Rosén (pocket).

Köp båda 2 för 287 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag ångrar av hela mitt hjärta det där jag kanske gjort. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Att välja det liv man vill leva
  Dhana Deshnoor, 3 juni 2019

  Jag ångrar ev hela mitt hjärta det där jag kanske gjort (Natur och Kultur, 2019) är Eriks berättelse om sin barndom och uppväxt i skuggan av fattigdom och utanförskap. Det är också berättelsen om ovillkorlig kärlek, om kamp, om att inte ge upp och om att ge upp. På ett rakt och enkelt språk förmedlar Rosén känslan av utsatthet och hopplöshet men också om drivet att skapa ett liv för sig själv, om beslutsamheten att leva ett liv som är självvalt.

  Jag drar ibland efter andan över vis... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner