I en skog av sumak (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (279.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Klas Östergren
Utgivningsdatum
2017-10-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127155237

I en skog av sumak Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2017-10-03

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den här nye heter Dan Schoultze, och anländer en dag vilken som helst till en Stockholmsskola med dåligt rykte och tusen elever inskrivna. Det är krig i Vietnam och vid huvudingången har någon klottrat »Allt nu!« Romanens jag Kenneth Jansson blir vän med den märklige Dan och hans syster, som bor tillsammans i ett stort hus som gränsar till en skog av träd som Kenneth aldrig sett förut. Sumak, med blad som ser ut som marijuana. Som visar sig växa i skuggan av sumakens blad. Några vuxna syns inte till. Inne i skogen finns en hydda, och när det blir sommarlov ligger de där alla tre, insvepta i grönska och rök.

En idyll, men den är bräcklig, omvärlden ska göra sig plågsamt påmind. Det krig som pågår i en annan världsdel drabbar alla, direkt eller indirekt. Ungdomarna i den lilla sumakskogen måste ta ställning, begå ett val som får ödesdigra konsekvenser.

Klas Östergren är en av Sveriges främsta författare och översättare. Hans senaste roman "Twist" kom på Natur & Kultur 2014, och 2015 kom en stor volym med hans kortprosa med titeln "Samlade noveller". Hans översättningar av Henrik Ibsens samtidsdramer kom ut i serien "Levande litteratur" i två band samma år.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Klas Östergren