Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
för foodisar
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2018-04-14
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Fält, Stefan (form) / Olsson, Bobbo (foto)
Illustratör/Fotograf
Lovisa Burfitt
Dimensioner
220 x 162 x 16 mm
Vikt
448 g
SAB
Njz Rom.08,Qmb
ISBN
9789127155282

Rom för foodisar

(16 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-04-14
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
Ingen annanstans i världen är pastabergen större, glassen godare eller kaffedrickandet en heligare ritual. I Rom för foodisar besöker Peter Loewe sina stamställen, som Trattoria Monti som sedan decennier drivs avsamma familj. Mamma Franca Marziani håller ställningarna i köket, och sönerna Enrico och Daniele serverar allt från rulader på svärdfsk och carpaccio på ankbröst till beroendeframkallande lättfrusen glass med mandelbiskvier och chokladsås.

Utöver alla stamställen har Peter hittat nya restauranger och sökt sig längst ut i Roms yttersta periferier, till de mest karaktäristiska ställena där de romerska mattraditionerna och familjerecepten fortfarandelever kvar och där priserna är låga.

Idag behövs en krogguide till Rom mer än någonsin. Särskilt i centrum, där turistfällorna har blivit många i takt med att Roms besökare har blivit fler. I boken får du tips på över hundra olika trattorior, restauranger, pizzerior, barer, kaféer, gelaterior och matbutiker. Du kan också läsa om det pågående pizzakriget i Rom, varför italienare inte är fetare och vad som kan dölja sig i en äkta

Peter Loewe är journalist och korrespondent för Dagens Nyheter och har bott i Rom i över 30 år. Mat och vin är två av Peters specialintressen och han medverkar regelbundet i bland annat Gourmet och Allt om Vin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rom för foodisar
 2. +
 3. En förvandlad stad : Stockholm förr och nu

De som köpt den här boken har ofta också köpt En förvandlad stad : Stockholm förr och nu av Karl Kadhammar (inbunden).

Köp båda 2 för 464 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Rom för foodisar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande
  Maria Kohls, 6 januari 2021

  Mycket fin bok och så kul med alla små utvikelser om platser och personer vilket gör boken väldigt personlig och inspirerande. När jag kommer till Rom nästa gång igen för säkert 10:e gången ska många av dessa mattips och platser testas!

 2. Ett måste
  Calle, 26 mars 2019

  Den bästa matguide vi stött på. Att med hjälp av boken söka upp de ofta oansenliga men gastronomiskt kittlande tavernorna och restaurangerna ger en ny dimension åt Romsemestern. Skildringarna av anrättningarna är så målande att det vattnas i munnen. Om kartan som följer med boken hade matställena inprickade kunde det underlätta kryssandet i staden.

 3. Välskrivet och aptitretande!
  BGK, 27 februari 2019

  Det är inte ofta jag läser en guide från pärm till pärm, men Peter Loewe är den bästa vägvisare du kan ha. Så många goda tips, välskrivet och aptitretande! Synd bara att du behöver bosätta dig i den eviga staden för att hinna besöka allt spännande han öppnar dörren till.

 4. SVÅRNAVIGERAD, MEN OUMBÄRLIG!
  Irma Gertrud Johansson, 4 december 2018

  Inbjuder till läsning, mycket välskriven. Han känner sitt Rom, men som tillfällig besökare skulle jag uppskatta en uppdelning efter område, det är svårt att få överblick, befinner man sig i ett visst område underlättar det att direkt kunna se vad som finns i närheten.

Visa alla 4 recensioner