London : En berättelse om en stad (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
371
Utgivningsdatum
2018-03-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
220 x 150 x 28 mm
Vikt
550 g
SAB
Nea
ISBN
9789127155398

London : En berättelse om en stad

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-03-17
216
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Du har säkert varit i London fler gånger än du kan räkna. Du kanske till och med har jobbat där ett par år, bott i Hampstead en sväng och blivit stammis på den där mysiga italienska restaurangen. Du kanske talar en passabel mockney, till och med. Men hur mycket vet du egentligen om London? Antagligen mindre än du tror. Här får du lära dig allt du behöver: hur mycket cricketplanen på Lord"s lutar. Varför södra London har så dåligt rykte. Hur och var man bäst gör entré i staden.

Gunnar Pettersson är författare, journalist och översättare. Han har skrivit både prosa, radiodramatik och essäistik. Hans senaste bok är Mannen som kom tillbaka från de döda, om skandalförfattaren Gustaf Ericsson (2000).

London är inte en stad utan många. Det kan man i och för sig säga om alla större städer, men det är särskilt sant om London, som består av en mängd små byar och tätorter som genom århundrandena har vuxit ihop till en metropol.

London är också en världsstad. Storbritanniens koloniala epok gjorde London till huvudstad inte bara i en nation utan ett imperium, vilket naturligtvis satt sin prägel på mat, musik och språk, långt efter att imperiet blivit historia.

London är en svensk stad. Statistiken är osäker, men det bor lika många svenskar i London som i en medelstor svensk stad. Östgötska, skånska, stockholmska och pitemål blandas med vietnamesiska, mandarin och swahili i den hälsovådliga tunnelbanan.

London är politik, mat, ovanliga och vanliga sporter, en stad som konstigt nog har ganska dålig musiksmak, en stad som från att ha varit det oätligas metropol i världen blivit ett gastronomiskt centrum.

London - en berättelse om en stad är en medryckande blandning av självbiografi och reseskildring, skriven av en bofast sedan snart femtio år, en författare som genom sin nyfikenhet lyckas befinna sig både på utsidan och insidan på en gång.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. London : En berättelse om en stad
 2. +
 3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av London : En berättelse om en stad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Missvisande titel
  Peter, 8 februari 2019

  Boken handlar inte så mycket om London-mer om författarens egna filosofiska funderingar över utvecklingen i staden-sitt eget liv
  Väldigt seg första del

 2. London sett med svenskfödd mans ögon och öron
  Thomas Nydahl, 11 juni 2018

  Om än han är född i Sverige får man nog betrakta honom som en genuin Londonbo. Genuin? Det blir man kanske aldrig om man inte är född där - ungefär lika lite som man bli ölänning förrän efter minst tre generation om man inte är född på ön.

  Vara hur det vill med det. Gunnar Pettersson kan sitt London. Om man läser hans blogg Pressylta Redux får man täta påminnelser om den saken. Han skriver där inte bara om dramatiska skeenden - som inrikespolitik, upplopp eller terrordåd - han skrive... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Gunnar Pettersson

 • London

  Gunnar Pettersson

  "Helt fantastisk - personligt, roligt och kunnigt skriven." Expressen "Fylld av information och betraktelser i en skön blandning." Mitt i Söderort "Originell... Det är ett våghalsigt och självständigt försök att summera alla kunskaper om staden dä...