Just nu är jag här (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (191.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Isabelle Ståhl
Utgivningsdatum
2017-09-25
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127155466

Just nu är jag här Ljudbok

(7 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2017-09-25

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Elise läser på universitetet och dejtar på Tinder. Hon har GPS:en ständigt påslagen och utbyter erfarenheter av antidepressiva med sina vänner. Hon tycker egentligen bara om män i övre medelåldern, de är som hästar, så lugna, orubbliga och förnöjsamma, de har ingen ångest, de bara äter och sover och berättar anekdoter. Hon skulle vilja vara en häst.
När hon träffar Victor verkar hon bli lycklig på det där omedelbara sättet, trots att han är i hennes egen ålder. Lyckan går snart över i en känsla av tomhet.

"Just nu är jag här" handlar om hur man ska kunna säga »jag älskar dig« i en avförtrollad tid där alla ord har förlorat sin mening, men där längtan efter närhet är ofrånkomlig.
En Stockholmsskildring som är medveten om traditionen tillbaka till Hjalmar Söderberg, och samtidigt är en relationsroman i högsta grad för och i vår egen tid.

Isabelle Ståhl är en av våra mest profilerade yngre skribenter och kritiker, tidigare verksam på Expressens kultursida, numera Svenska Dagbladet. Hon är doktorand i idéhistoria vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Just nu är jag här. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra nutidsskildring om ytliga relationer.
    -, 19 oktober 2023

    För mig som något äldre läsare ger förmodligen boken en insikt i dagens relatonsskapande medier som i verkligheten medför ytliga umgängesformer och ensamhet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Isabelle Ståhl