Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
434
Utgivningsdatum
2019-04-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127156777
21 tankar om det 21:a århundradet (e-bok)

21 tankar om det 21:a århundradet E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2019-04-10
121
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Vi har tämjt naturen, byggt samhällen och gjort enorma framsteg inom vetenskap och teknologi. Men vet vi verkligen vad vi ska göra av allt detta? Mycket snart måste vi bestämma hur vi ska använda all vår makt - innan ridån går ned för vårt släkte.

I succéboken Sapiens utredde Yuval Noah Harari mänsklighetens förflutna. Uppföljaren Homo deus profeterade om den avlägsna framtiden. I denna bok intresserar han sig för vår samtids 21 mest omedelbara utmaningar, bland dem terrorism, miljö, övervakning, ojämlikhet, globalisering, arbetslöshet, desinformation och krig.

Trots hastiga förändringar och undergångstoner visar Harari vikten av att behålla sans och förnuft, både som kollektiv och som individer. Än kan utbildning och filosofi hjälpa oss. Än finns möjligheter att förstå den värld vi har skapat!

När de stora berättelserna tynat bort är det inte klassisk faktakunskap skolan bör förmedla så mycket som förmågan att orientera sig i en tid där det okända är det nya normala. Samt: en sammanhängande bild av kosmos. Det är också i den andan [Harari] skriver, han vill få läsaren att urskilja de stora rörelserna under och bakom världens stigande kaos.
DN

Den israeliska historikern Yuval Noah Harari äger förmågan att undvika de grundläggande misstagen. Harari är ohotad mästare i den genre som på engelska brukar kallas "big history" - att skildra historien i de stora dragen.
SvD

På sitt typiskt pedagogiska och lättöverskådliga vis lägger Harari upp sin dialog med läsaren som en serie frågeställningar som gradvis vecklas ut och som alla visar sig vara tätt sammanlänkade.
Upsala Nya Tidning

Det är tankeväckande. Det är utmanande och uppfordrande. Harari är måste-läsning för alla som på djupet intresserar sig för både klimatfrågor, teknikfrågor och etikfrågor.
Dagen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av 21 tankar om det 21:a århundradet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket läsvärd bok.

    Den här boken innehåller många viktiga tankar om mänsklighetens situation. Det är skrämmande hur religionernas inverkan på mänsklighetens situation framför allt verkar ha varit negativ - resulterat i splittring och förföljelse av oliktänkande.
    Jag ryser när jag hör partiledare tala om "kristna värderingar" an att specificera vilka kristna värderingar det handlar om. Är det den kristna högerns värderingar so,m skall gälla? Är det religiös/etnisk rensning?
    Är det bibliska motsvarighet... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Yuval Noah Harari