Den amerikanska högern : Republikanernas revolution - från Nixon till Trump (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
445
Utgivningsdatum
2018-04-14
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
235 x 160 x 35 mm
Vikt
713 g
SAB
Ocgb
ISBN
9789127157521

Den amerikanska högern : Republikanernas revolution - från Nixon till Trump

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2018-04-14
199
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Republikanernas revolution - från Nixon till Trump.

Nyskrivet förord 2018.

Den politiska utvecklingen i USA har chockat en hel värld. Hur kunde en fastighetsmogul och tv-kändis som byggde sin valkampanj på en främlingsfientlig retorik bli president i en av världens största demokratier?

Den amerikanska högern är en reportagebok om USA:s konservativa rörelse. Martin Gelin visar hur det går en röd tråd från sextiotalets konservativa radikaler till vår tids högerpopulism. Han skildrar bredden i den amerikanska högern, från lobbyisterna i maktens korridorer i Washington DC, till kristna familjer i Södern, frihetliga libertarianer i Las Vegas och medborgargarden vid den mexikanska gränsen.

Den amerikanska högern, som Augustprisnominerades när den utkom första gången 2012, är en bok för alla som vill förstå orsakerna till den politiska krisen i dagens USA. Till denna nyutgåva har Martin Gelin skrivit ett nytt förord som knyter ihop högerns historia med presidentvalet 2016.

"En enastående prestation." - Expressen
"Journalistik på hög internationell nivå." - Fokus

Martin Gelin är prisbelönt författare och har sedan 2001 arbetat som journalist i USA. Han är Dagens Nyheters korrespondent i New York och har kommenterat amerikansk politik för bland annat SVT, SR, BBC och CNN.

"Vad som gläder mig är Gelins vägran att skriva i svartvitt. Hans fängslande reportage och tankeväckande analyser kännetecknas av en vilja att förstå den entusiasm som många av dagens, speciellt unga, republikaner utstrålar, inte att bekräfta trötta europeiska fördomar om den amerikanska högern." - Lars Trägårdh, Sydsvenskan

"Boken är ett måste för den som vill förstå USA." - Per Wirtén, Dagens Arena

"En mycket imponerande djupdykning i olika aspekter av denna mångsidiga höger. Det han visar i sin bok är två saker: dels att han är en riktig, undersökande journalist som inte drar sig för närkontakt med verkligheten; dels att han är en journalist som sätter sin sakkunskap i första rummet." - Janerik Larsson, Neo

"En av årets viktigaste böcker." - Ulrika Kärnborg, Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den amerikanska högern : Republikanernas revolution - från Nixon till Trump
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Gelin