Vi är Orlando : en amerikansk tragedi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
402
Utgivningsdatum
2020-04-30
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Vikt
740 g
SAB
Kqa.6,Oclb-qa
ISBN
9789127157903

Vi är Orlando : en amerikansk tragedi

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2020-04-30
227
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
”Lysande, Hilton.”
Borås Tidning

”Med sin tredje bok bekräftar Hilton att han är en sakprosaförfattare som går sin egen väg - och som skriver hbtq-historia genom att borra djupt i det enskilda, snarare än att dra svepande streck. /…/ Mängden av perspektiv, som lätt hade kunnat bli spretig, bildar tvärtom en omtumlande och djupt drabbande helhet. Jag hoppas att den ska hitta fram till många läsare, på båda sidor om Atlanten.”
Svenska Dagbladet

”Jag önskar att varje kollektivt trauma kunde tillägnas en sådan här bok”
Dagens Nyheter

Strax efter klockan två på natten till söndagen den 12 juni 2016 kommer det första larmet. En tungt beväpnad man har klivit in genom dörren på nattklubben Pulse, någon kilometer från Orlandos centrum, och börjat skjuta, rakt in mot dansgolvet. Innan polisen hinner stoppa massakern har 49 människor mördats i den dittills dödligaste masskjutningen i USA:s historia.

Berättelsen om Orlando tog snabbt form. Attentatet utfördes av en ensam islamist som riktade sitt hat mot hbtq-samhället. I skuggan av Disney World samlade sig staden för att hedra offren, de flesta unga människor ur Orlandos latinamerikanska hbtq-community. Men händelsen visade sig snart ha fler skikt än vad det först verkade.

Genom att tala med överlevande, anhöriga och andra berörda i Orlando skildrar Johan Hilton en stad och ett land tiden före, under och efter katastrofen.

”Nu släpps Vi är Orlando som tveklöst gör anspråk på topplacering gällande årets bästa fackböcker. /…/ Minnesbilder rekonstruerar förlopp och det är omtumlande, hjärtslitande läsning. Men det är också folkbildning om ett "efteråt", där kampen fortsätter. Med beundransvärd källvarsamhet visas hur sorg och smärta skapar organisering, kärlek och aktivism.”
BTJ 5/5

”det är helt och hållet tack vare den litterära metoden som Hilton lyckas skapa en akut och ångestfylld närvarokänsla /…/ imponerande och grundlig i sin vittnesmålsdokumentation”
Göteborgs-Posten

”Det är uppslitande att läsa Johan Hiltons omsorgsfullt frampenslade reportage”
Expressen

”Kören av röster i Hiltons bok skildrar denna identitetskris lyhört och nyanserat. Det känns som att alla får komma till tals. Här finns hjärtskärande vittnesmål om liv fullkomligt demolerade av posttraumatiskt stress /…/ Här finns bitterhet och sorg, men också hjältemod och civilkurage. /…/ Det är sådana detaljer som utgör helheten i Vi är Orlando. Och det är mycket bra.”
P1 Kultur

”en vackert mänsklig bok”
Aftonbladet

Vi är Orlando är rapp och mycket läsvärd från början till slut. /…/ Hilton har komponerat ett körverk för olika stämmor, det är en imponerande prestation. Boken bjuder på såväl omskakande som tänkvärd läsning.”
Jönköpings-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vi är Orlando : en amerikansk tragedi
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 326 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Hilton