Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2018-09-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
136 g
ISBN
9789127158566
Gudarna (pocket)

Gudarna

Pocket Svenska, 2018-09-10
69
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En bok som fullkomligt kör över mig.

Stina Nylén, Göteborgs-Posten

En ung, arg, sorgsen, begåvad debut.

Anneli Dufva, SR Kulturnytt

En av de senaste årens skarpaste svenska ungdomsböcker. Med humor och vemod skriver Cullhed byxorna av patriarkatet och dess bundsförvanter.

Patrik Lundberg, Aftonbladet

Bita, Lilly och Jane, a.k.a Janne, är sexton år och bor i Tierp. En förort till rymden där gatorna blöder av slask och ingen jävel gör kaos med patriarkatet. De har överlistat anti fitt-systemet, de är gudar nu, starka och utåtagerande, men de är också vilsna. Lilly är ihop med skolans guldgosse. När det kommer fram att han slår henne bestämmer sig Bita och Janne för att göra något. Det räcker inte med att tänka. Snart går det upp för dem att mister man ett problem, står det en tusen åter. De måste hämnas. På Tierp, vuxenvärlden och alla sviniga, curlade killar. Och de ska göra det tillsammans.

Elin Cullhed är född 1983 och bor i Uppsala. Hon arbetar som kulturjournalist och lärare på Wiks folkhögskola. Gudarna är hennes romandebut.

Elin Cullhed skildrar de mest sårbara i arbetarklassen i Sveriges periferi. Det är en avklädd och viktig bok om vår samtid och vad vi bjuder våra barn.

Cecilia Irefalk, Arbetaren

Elin Cullhed skildrar de mest sårbara i arbetarklassen i Sveriges periferi. Det är en avklädd och viktig bok om vår samtid och vad vi bjuder våra barn.

Johan Apel Östlund, Arbetaren

Du som i ditt liv behöver feministisk reality - läs Gudarna!

Lena Kjersén Edman, Västerbottens Kuriren

Cullhed skriver bångstyrigt och friskt, med udda metaforer och en exakt tonträff i de tvära kasten mellan kompislycka och bottenlös förtvivlan. En bok som borde läsas av många. Unga och vuxna, ja, alla med intresse för hur livet kan te sig för en grupp tjejer i en hopplös småstad, som tröttnat på att vara söta och underordnade och spela biroller i någon annans (läs killes) liv.

Oline Stig, Sydsvenskan

En bok som fullkomligt kör över mig./.../ Så träffsäkert, svidande och sorgeväckande. Men det här är inte en bara en rak styrkeuppvisning i feminism; det är dessutom det mest nödvändiga underlaget för feminism jag läst på mycket länge./.../ Boken är rå, naken och brutal. Det löper en blottlagd nerv genom den, en nerv som leder till det starkaste; vänskapen.

Stina Nylén, Göteborgs-Posten

Kulturjournalisten Elin Cullheds romandebut Gudarna är så brutalt ärlig att jag först förskrämt duckar och famlar på nattduksbordet efter ett par ärkekonservativa skygglappar. Här löper känslorna gatlopp samtidigt som vuxenvärlden gång på gång är oförmögen att agera vuxet. /.../ .Orädd, drastisk och sårig skildring av att vara 16 år./.../Gudarna genomsyras av kraft och motstånd mitt i all söndrighet.

Erika Hallhagen, SvD

Skrivet i ett rasande tempo, på ett sprakande, levande språk./.../ Gudarna känns rakt igenom som en tryckkokare./.../ Hon lyckas enastående med att få Jannes hetsiga tonårsröst att höras äkta, känslorna som pendlar mellan djupaste förtvivlan och allsmäktighet.

Bodil Juggas, Arbetarbladet

"I centrum står jaget, Jane, som kallas Janne. Hon som bor med sin pappa efter föräldrarnas skilsmässa. Hon som har gråten bultande i bröstet, alldeles bakom sin egen smartness, som är så mycket mer ensam än hon någonsin vill medge. Fäkta, fäkta, skitliv! Elin Cullheds Gudarna är en sorts feministisk bruksanvisning utan regler, en ung, arg, sorgsen, begåvad debut.

Anneli Dufva, SR, Kulturnytt

Skitig, överlastad och rasande på ett sätt som är lika delar underhållande och hjärtskärande. Den är ett uppkäftigt, angeläget svar på teserna om söndercurlade generationer, tonårens utsatthet extra allt, men samtidigt underbart varm, ostyrslig och livskr
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gudarna
  2. +
  3. Jag älskar dig till månen och tillbaka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag älskar dig till månen och tillbaka av Amelia Hepworth, Tim Warnes (kartonnage).

Köp båda 2 för 128 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elin Cullhed