Exit väst (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2018-09-07
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
Originaltitel
Exit West
Dimensioner
180 x 110 x 13 mm
Vikt
126 g
SAB
Hce
ISBN
9789127159044

Exit väst

(7 röster)
Pocket,  Svenska, 2018-09-07
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hamid stärker sina meriter som en av världens just nu mest intressanta författare

Dagens Nyheter
Den självständiga Nadia och den återhållne Saeed träffas i ett land som är på gränsen till inbördeskrig. De inleder en kärleksaffär, och kommer varandra inpå livet snabbare än väntat på grund av de oroligheter som deras kärlek växer i. När oroligheterna till slut exploderar i bombkrevader och när det i hemmakvarteren uppstår ett nätverk av vägspärrar, börjar de höra rykten om dörrar som för bort från våld och krig om man går genom dem. Men det är farligt och har ett pris. När våldet eskalerar bestämmer sig Nadia och Saeed för att de inte har något val. De hittar en dörr, och lämnar sina gamla liv bakom sig …
I en främmande och osäker framtid försöker de hålla fast vid varandra och sitt förflutna. Det är en tidlös berättelse, som samtidigt handlar om just vår tid: om kärlek, lojalitet och mod.

Mohsin Hamid, född 1971, växte upp i Pakistan och flyttade till USA och läste vid Princeton och Harvard. Den ovillige fundamentalisten blev hans internationella genombrott och har filmatiserats i regi av Mira Nair. Så blir du snuskigt rik i det snabbväxande Asien är hans tredje bok på svenska, efter Den ovillige fundamentalisten (2007) och Nattsvärmare (2004).
En roman alla borde läsa

Norran

Exit väst har en ton av saga, samtidigt har den en realistisk skitighet som gör att läsaren hela tiden svävar i osäkerhet.

Östersunds-Posten

Det var som om Hamid visste vad som skulle hända med Amerika och världen, och gav oss en karta över vår framtid. /…/ Den är både skrämmande och till slut på ett märkligt sätt hoppfull.

THE NEW YORK TIMES BOOK REVIEW
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Exit väst
  2. +
  3. Nattsvärmare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nattsvärmare av Mohsin Hamid (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mohsin Hamid