Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2018-09-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Ninni Holmqvist
Originaltitel
Selskabet
Medarbetare
Jørgensen, Camilla (form) / Lindströn, Conny (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
219 g
SAB
Hce
ISBN
9789127159129
Sällskapet (pocket)

Sällskapet

Pocket Svenska, 2018-09-07
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
det här författarskapet måste vara ett av de bästa och mest originella i Norden just nu.

Therese Bohman, Expressen

stor glädje har fyllt mig under läsningen och jag avundas dem som har den framför sig.

Ingrid Elam, DN

Sällskapet samlar den enastående danska prosaisten Christina Hesselholdts fyra kortromaner om Camilla och hennes krets, utgivna mellan 2008 och 2014. Hela sviten rör sig kring samma persongalleri; Camilla och hennes make Charles, vännerna, de gamla föräldrarna. Läsaren möter dem i olika faser i livet, perspektivet skiftar och någon som haft en undanskymd roll blir plötsligt huvudperson.

Talet tillhör en mängd röster och monologerna som framförs är direkta, gåtfulla, lakoniska. Hesselholdt skriver om begär och konflikt i kärleksrelationen, om medelålders- och medelklassliv som till det yttre verkar välordnade men där ett existentiellt bråddjup finns strax under ytan. Det är litteratur som talar om det viktigaste, med svärta, humor, sorg och en stor generositet, och ett betydande författarskap att upptäcka.

Christina Hesselholdt (f. 1962) har utgivit femton prosaböcker sedan debuten 1991. Sällskapet kom 2015 i Danmark och blev en kritikersuccé. Den översätts nu till flera språk. För romanen Vivian (2016), om fotografen Vivian Maier, var Hesselholdt nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2017.

Formen är monologen (och vilken monolog sen! Slagfärdig! Berörande! Ekvilibristisk!) med skiftande jagberättare, oftast Camilla. Camillaböckerna kan ses som ett utforskande av det som på en gång är deras egen form och ett grundläggande mänskligt villkor: den inre monologen // Det är ingenting mindre än en kärlekshandling.

POLITIKEN

Jag är övertygad om att den här boken kommer att förändra den danska litteraturen.

INFORMATION

Christina Hesselholdt skriver med en förunderlig lätthet, väl tillvaratagen i Ninni Holmqvists fina översättning, där orden dansar fram över solbelysta höjder och mörka djup. Det är en ren glädje att följa figurernas tankesprång, så sprittande eleganta och fulla av humor att allvaret drabbar först efter hand. För noga läst är detta en serie berättelser om sorg, om att vilja älska men inte kunna nå in i varandra, om längtan, om ensamhet, förlust och död.

DN

Ni vet när man träffar en ny person som inte liknar någon annan man känt, och som därför gör en fascinerad, på gränsen till förälskad? Så känns det att läsa danska Christina Hesselholdts Sällskapet

Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sällskapet
 2. +
 3. Em

De som köpt den här boken har ofta också köpt Em av Kim Thúy (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Hesselholdt

 • Companions

  Christina Hesselholdt

  Camilla, Charles, Alma, Edward, Alwilda and Kristian are a circle of friends hurtling through mid-life. Structured as a series of monologues jumping from one friend to the next, Companions follows their loves, ambitions, pains and anxieties as the...

 • Vivian

  Christina Hesselholdt

  "en författare som med suveränt handlag låter många jag tala och hela liv växa ur några få rader. En omistlig röst i samtidslitteraturen." Borås Tidning "I Hesselholdts framkallningsbad tonar Maier gradvis fram, omgiven av sina skif...