Onda nätters drömmar : november 1942 och andra världskrigets vändpunkt i 360 korta kapitel (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
564
Utgivningsdatum
2022-08-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
217 x 128 x 42 mm
Vikt
930 g
SAB
K.54
ISBN
9789127160088
Onda nätters drömmar : november 1942 och andra världskrigets vändpunkt i 360 korta kapitel (inbunden)

Onda nätters drömmar : november 1942 och andra världskrigets vändpunkt i 360 korta kapitel

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2022-08-19
239
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!

Bara för Bokus: Peter Englunds egna ord om nya boken: "Det är inte underligt att det skrivits så många böcker om det andra världskriget. Ingen konflikt har varit så förödande och har krossat så många liv. I regel har det skedda skildrats uppifrån och utifrån - försök att förstå VAD kriget var: dess förutsättningar, planer, förlopp, följder. När jag började arbeta på en egen bok ville jag göra något annorlunda: en skildring inifrån och nerifrån - ett försök att förstå HUR kriget var, hur det upplevdes av de människor som levde mitt uppe i det. Resultatet blev "Onda nätters drömmar", en skildring av fyra veckor i november 1942 då kriget vände. I boken får du möta 39 verkliga människor, följa med in i deras allra innersta. Inget är påhittat, utan bygger på brev, dagböcker, memoarer och förhörsprotokoll. Jag kan nästan lova att du inte läst någon liknande bok om det andra världskriget."
Peter Englund

Vändpunkt, november 1942. Världen står och väger mellan barbari och civilisation, vad som helst kan hända. Ingen vet att historiens största globala katastrof - andra världskriget - nu är på väg att avgöras. Allra minst de som är mitt uppe i den. Här får vi följa några av dem, hela vägen in i deras allra innersta, under den ödesmättade månaden.

De är 39 högst olika människor. De kommer ifrån Algeriet, Italien, Kina, Sovjetunionen, Japan, Frankrike, USA. De befinner sig i El Alamein, Guadalcanal, Stalingrad, Treblinka. Eller i Paris, Berlin eller någon fredlig småstad ingen hört talas om. De är militärer och civila, från båda sidor: hemmafruar, journalister, krigsfångar, flyktingar, partisaner, sexslavar, soldater, studenter. Och de flesta är unga - åtminstone alldeles för unga för att behöva genomleva ett grymt krig på nära håll.

Genom deras bevarade vittnesmål - brev, dagböcker, memoarer - har Peter Englund skapat en lika laddad som intim berättelse om krigets vändpunkt, skildrad inifrån, nära, och får den därigenom att framträda på ett alldeles nytt vis.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Onda nätters drömmar : november 1942 och andra världskrigets vändpunkt i 360 korta kapitel
 2. +
 3. Ryssland : revolution och inbördeskrig 1917-1921

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ryssland : revolution och inbördeskrig 1917-1921 av Antony Beevor (inbunden).

Köp båda 2 för 487 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Onda nätters drömmar : november 1942 och andra världskrigets vändpunkt i 360 korta kapitel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok.
  Roland Johansson, 14 november 2022

  Om man köper en bok av Peter Englund är det svårt att gå fel. Han är en oerhört kompetent författare och historiker.

  Om man är en sas 'WWII buff' som jag så var detta ett självklart köp. Peter skriver inte en linjär, 'vanlig' historia utan innehållet utspelar sig eller hoppar fram och tillbaka mellan olika människor, i deras olika situationer, runt om på jorden där det pågår ett krig eller där de är involverade i olika sysslor som har med det vi idag kallar för Andra Världskriget. ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner