Bomullsängeln (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2019-08-26
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127160507

Bomullsängeln E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2019-08-26
153
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den svenska moderna skönlitteraturen har haft sina mästare i att sammanfatta stora skeenden i romansvitens form och genom den vanliga människans livsöde: Vilhelm Mobergs utvandrarromaner, Sara Lidmans jernbaneepos och Kerstin Ekmans Katrineholmssvit. Med Susanna Alakoskis kommande fyra romaner kan vi lägga till ytterligare en svit med samma ambition och förmåga att sammanfoga yttre och inre världar. Den börjar i det tidiga nittonhundratalets Finland, för att sluta i Sverige i våra dagar. Landet är nytt, tiden är ny. Men det är samma hårda arbete, samma fabriker.

Första delen, Bomullsängeln, berättar historien om Hilda, som kastas ut från en trygg tillvaro som bonddotter i Österbotten efter att ha blivit gravid utom äktenskapet. Hilda får slita ont som piga på en gård inte långt hemifrån. Bomullen blir vägen ut, på en och samma gång en välsignelse och en ny boja.

Bomullsängeln är en mäktig roman om flickors utsatthet, om kvinnlig vänskap och bildningstörst, en berättelse om hur tiden vi lever i kan avgöra våra liv i högre grad än de val vi har möjlighet att göra.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bomullsängeln. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gripande
    BOF, 27 oktober 2019

    En välskriven och intressant bok som tog tag i mig direkt. Full av underbara berättelser och beskrivningar av en annan tid i vårt grannland.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Susanna Alakoski