Populistiska manifestet : Från knegare, arbetslösa, tandlösa och 90 procent (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2019-01-09
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
175 g
SAB
Ohe
ISBN
9789127161412
Populistiska manifestet : Från knegare, arbetslösa, tandlösa och 90 procent (pocket)

Populistiska manifestet : Från knegare, arbetslösa, tandlösa och 90 procent

(10 röster)
Pocket,  Svenska, 2019-01-09
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Nej! Den växande populismen är ingen gåta. Högerpopulismen är precis det som världens alla marknadsliberaler bett om när de vägrat se konsekvenserna av ökad ojämlikhet och otrygghet. Populistiska manifestet är en stridsskrift som slår åt alla håll: Mot borgerlig självgodhet men också mot vänsterns brist på folklighet.

Ja! Populistiska manifestet slaktar högerpopulismen men ropar samtidigt efter en mobiliserande vänsterpopulism. Både socialdemokratin och vänstern växte fram som brutala sanningssägare. Deras vrede, visioner och vassa kritik av makten gick hem i breda folklager och kom att förändra samhället i grunden. Så varför vågar dagens vänster inte vara populister?

I Populistiska manifestet skriver Åsa Linderborg och Göran Greider ett försvar för populismen som politisk strategi. De visar att populism är mycket mer än bara ett tillhygge i en politisk debatt. I en tid då miljardärer och affärsmän framställer sig som underdogs och sanningssägare, borde inte vänstern ha ett bättre utgångsläge att tala för folket?

Med hjälp av 151 teser skildrar de populismens historia och nutid, från 1900-talets agitatorer till de moderna vänsterrörelser som just nu växer fram i Europa. I själva verket, visar de, har vänstern mycket att vinna på att vara just populistisk.

"En bok att stångas med ... Framför allt är den välargumenterad, och jag uppskattar den härliga dynamiken mellan Linderborgs rigida resonemang och Greiders finurliga enradingar. Och som lättfattlig sammanfattning av de senaste årens vänstertänkande kring hur högerpopulismen ska tacklas är den oumbärlig."

Leonidas Aretakis, Dagens Nyheter

"En bok som ingjuter hopp . Populistiska manifestet kommer att fungera bra som välbehövlig inspiration och eld i baken för många ett valår som detta."

Vesna Prekopic, Sydsvenskan

"Göran Greider och Åsa Linderborg har misslyckats. De är alldeles för kloka, ärliga och nyanserade för att bli svartvita populister . Populistiska manifestet är en bråkig, brokig och passionerad argumentation. Allt kan man inte hålla med om, men den väcker tankar. Den har dessutom den ingrediens som populister måste ha: Passion."

Lars Böhlin, Västerbottens-Kuriren

"Som ett rött utropstecken i valrörelsen kommer Populistiska manifestet av Göran Greider och Åsa Linderborg. Två starka politiska profiler som vågar mana till klasskamp."

Anton Juggas, Arbetarbladet

"151 korta, välunderbyggda och välformulerade teser . Boken är ett basebollträ svingat i full kraft med 'klass' skrivet i röda bokstäver på båda sidor . Nej. Det Populistiska manifestets styrka är inte visionerna. Styrkan ligger i dialogen den med sina 151 teser för med läsaren. Tankarna den väcker. Min version är nedklottrad med utropstecken, frågetecken, bifall och mothugg. Det är en spänstig, oresonlig skrift av två vänsterintellektuella som verkligen funnit varandra i detta samarbete. De vet och vill något. På riktigt. Boken blir därför ett välkommet bidrag till en framtida arbetarrörelse som har mycket att vinna och mycket att förlora."

Björn Werner, Aftonbladet

"Vasst och uppfriskande"

Björn Sandmark, Dala-Demokraten

"Ett bättre försvar för den liberala demokratin och yttrandefriheten än någon liberal formulerat."

Karin Pihl, Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Populistiska manifestet : Från knegare, arbetslösa, tandlösa och 90 procent
  2. +
  3. Tills alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills alla dör av Diamant Salihu (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna