Lärarinnans sång (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (186.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ingrid Gustafsson
Utgivningsdatum
2020-08-19
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Ninni Holmqvist
ISBN
9789127162518
Lärarinnans sång (ljudbok)

Lärarinnans sång Ljudbok

(14 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-08-19

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vigdis Hjort är en av Nordens stora samtidsskildrare
Dagens Nyheter

rasande skickligt
Gefle Dagblad

Vass och skoningslös samtidsroman om det privilegierade livet.
Borås Tidning

Lotte Bøk är en medelålders kvinna som är tillfreds med sitt liv. Hon trivs med sitt arbete på Konsthögskolan i Oslo och har ofta fått höra att hon är levande och engagerad i sin lärargärning. Det är konstens oerhörda förmåga att få oss att se världen på nya sätt, att ta ställning och agera annorlunda, som Lotte Bøk vill förmedla till sina studenter.

När sistaårsstudenten Tage Bast ber Lotte att medverka i hans konstprojekt tackar hon ja. Han vill undersöka förhållandet mellan liv och undervisning genom att filma några lärare, både i och utanför undervisningssituationen.

När Lotte tvingas in i rollen som den som blir betraktad uppstår snart en ny, främmande blick på hennes liv men vems blick är det? Mötena med Tage förändrar henne, och genom honom ser hon sig själv utifrån och börjar tycka att hon framstår som uppblåst och deklamatorisk. Vad är det hon har försökt säga i alla år? Vem har hon blivit? Och vad betyder hennes så kallade engagemang?

Lärarinnans sång är ett psykologiskt drama om en kvinna som tvingas till självrannsakan. Hjorth avtäcker med stor precision vad som händer när slöjan dras av och en människa står inför sig själv, utan mask och kanske för första gången utan språk.

en fantastisk författare
Tidningen Vi

[] Så inleds den modiga, lågintensiva och intellektuellt förföriska romanen Lärarinnans sång och läsaren är redan helt fast
Västerbottens-kuriren
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lärarinnans sång. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lärarinnas sång
    -, 27 oktober 2021

    Oerhört intressant ! Plågsamt att följa hur en människa blir blottlagd inför sig själv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Vigdis Hjorth