Rätten till sex (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2022-10-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Emeli André
Dimensioner
218 x 145 x 23 mm
Vikt
454 g
SAB
Vnd
ISBN
9789127162785
Rätten till sex (inbunden)

Rätten till sex

Inbunden Svenska, 2022-10-07
229
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Ett verk och en reaktion mot kvinnohat, klassförakt och rasism --- som borde läsas på samhällskunskapslektionerna i skolan och ligga på Riksdagens bord."
Arbetarbladet

"Detta är ett betydande verk som framtida feministiska texter kommer att ta avstamp ifrån."
Göteborgs-Posten

"Amia Srinivasan skriver engagerat, närmast stormande och hon tar ställning om än på oväntade sätt. Boken är inget annat än ett präktigt äventyr."
BTJ

Hur ska vi tänka kring sex? En förment privat handling, en personlig preferens formad av yttre krafter. En plats där njutning och etik kan dra åt skilda håll. Hur ska vi prata om sex? Sedan Metoo är samtycke ramen för att uppnå sexuell rättvisa. Ändå är samtycke ett trubbigt verktyg. För att förstå sex i all dess komplexitet - dess djupa ambivalens, dess förhållande till kön, klass, etnicitet och makt - måste vi gå bortom ja och nej, önskat och oönskat. Amia Srinivasans debut hjälper oss att göra just det.

I Rätten till sex fördjupar hon sig i betydelsen av sex i vår värld. Hon blickar tillbaka till en äldre feministisk tradition som inte var rädd för att tänka på sex som ett politiskt fenomen. Hon diskuterar en rad problematiska relationer - mellan diskriminering och preferenser, pornografi och frihet, våldtäkt och rasistiska orättvisor, straff och ansvarsskyldighet, njutning och makt, kapitalism och befrielse.

Rätten till sex är en provokation och ett löfte, som vrider och vänder på många av våra mest angelägna diskussioner kring relationer och makt, och frågar sig vad det innebär att vara fri.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rätten till sex
  2. +
  3. Äldres sexualitet: Hälsa, rättigheter och njutning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äldres sexualitet: Hälsa, rättigheter och njutning av Linn Sandberg, Suzann Larsdotter (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Amia Srinivasan