Sveriges historia för släktforskare (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2022-05-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
215 x 143 x 22 mm
Vikt
436 g
SAB
Ld
ISBN
9789127162907
Sveriges historia för släktforskare (häftad)

Sveriges historia för släktforskare

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-05-20
229
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  129
Visa alla 1 format & utgåvor
Alla som släktforskar vet att kyrkbokens magra notiser väcker fler frågor än de ger svar.

Det är så mycket mer vi vill veta - om hur släktingar bodde, arbetade och reste, vad de åt, var på den sociala skalan de stod, vilken skolgång de kan ha haft eller vilka politiska rättigheter de åtnjöt.

Den här boken tar vid där de gamla längderna slutar och försöker besvara denna typ av frågor, som för oss närmare våra anfäders och anmödrars liv.

Samtidigt placeras de i ett större sammanhang. Boken spänner över sju hundra år av vår historia, men liksom släktforskaren börjar den i det nära förflutna och söker sig allt längre bakåt - så långt som källorna brukar kunna föra släktforskaren. Ett välvalt bildmaterial gör skildringen ännu mer levande.

Sveriges historia för släktforskare är det oumbärliga komplementet för alla som är nyfikna på sina släktingars omständigheter men är också till nytta för alla kulturhistoriskt intresserade. Den är skriven av Roger Axelsson, Carin Bergström, Carl Henrik Carlsson och Sofia Ling, som inte bara är experter på sina respektive epoker utan också erfarna släktforskare själva.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sveriges historia för släktforskare
 2. +
 3. Sveriges långa historia : människor, makt och gudar under 14000 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges långa historia : människor, makt och g... av Jonathan Lindström (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sveriges historia för släktforskare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sveriges historia för släktforskare
  Elins matte, 18 februari 2023

  Svåröverskådlig, bättre register önskvärt. Om man använda den som en uppslagsbok är det svåtr att hitta det man söker. Författarna använder svåra ord utan att direkt förklara dem.

Visa alla 1 recensioner