Släkte (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2019-08-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Farran-Lee, Martin (form)
Dimensioner
195 x 145 x 20 mm
Vikt
316 g
SAB
Hc
ISBN
9789127163898
Släkte (inbunden)

Släkte

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2019-08-05
203
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Flygts tonsäkerhet och känsla för dialog och hans skickliga textkonstruktion, där olika tidsplan elegant vävs samman, är förförande.
Aftonbladet

Han kan med en självklarhet få förunnad fängsla läsaren. // Det är sinnligt, ömsint, sorgligt. // Denna bok måste sättas upp på en scen - snart.
Sydsvenskan

Jes ser inte direkt fram emot att åka ut på landet med Gösta för att fira hans födelsedag. Kanske för att de inte är en vanlig familj. Gösta är hans styvfar, hans halvbror Jakob sitter inne, de ska tillbringa helgen hos Jakobs sambo Linda och Amadeus, hennes son som hon har med en annan man.

Jes är tafatt, men också driven av en stark pliktkänsla och en hel del skuld. Den här helgen sätter hans familjekänsla honom på svåra prov, men får honom också att samla ihop sig och visa sidor som han kanske själv inte visste att han hade.

Släkte är ett relationsdrama från Sveriges baksida, från slättlandens, bilvrakens, missbrukets, småkriminalitetens och eternitfasadernas land. Torbjörn Flygt skildrar dem som befolkar detta land med medkänsla och inlevelse.

Det är en förtjänst att texten pratar om de större frågorna utifrån detaljerna, de specifika situationerna och personerna. Den otvungna känsla det skapar drar in mig i boken.
Göteborgs-Posten

Släkte, förtätad och elegant laddad, ordnar tydligt in sig i samma anda som Torbjörn Flygt skapade redan i sin genombrottsroman Underdog. Ibland glimmar klassvreden till som en svart och hård diamant. Då blir världen tydlig, lungorna fylls med syre och Flygts språkliga träffsäkerhet - som alltid är befriande stor - blir ännu mer drabbande, meningarna blir som vinande piskrapp.
Gefle Dagblad

Med Släkte har Flygt åstadkommit en samtidsskildring som både övertygar och engagerar.
Skånska Dagbladet

Flygt har ett tiotal böcker under bältet och målar med mycket säker hand upp misären. // Det är ett drama som gjort för teatern.
Dagens Nyheter

Det är en intressant diskussion om familj och ansvar som Torbjörn Flygt för fram i romanen. Vad lägger vi egentligen in i begreppet familj? Hur mycket social konstruktion är det? Och vilket ansvar har medlemmarna för varandra?
Svenska dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Släkte
  2. +
  3. Outsider

De som köpt den här boken har ofta också köpt Outsider av Torbjörn Flygt (storpocket).

Köp båda 2 för 312 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torbjörn Flygt