Vivian (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2020-10-23
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127164802

Vivian E-bok

E-bok,  Svenska, 2020-10-23
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vivan är ett vibrerande mästerstycke om kompromisslös het och konstnärskap, skriven på glasklar prosa.
Nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2017

Vivian Maier (1926?2009) levde ett helt anonymt liv och arbetade som barnflicka i välbeställda familjer i New York och Chicago. Strax före hennes död fann man den otroliga samling fotonegativ ? över 100 000 stycken ? som hon tagit under fyra decennier. Foton på människor och platser som nu räknas som ett av nittonhundratalets mest betydande fotografiska konstverk.

I Christina Hesselholdts roman möter vi Vivian genom en kör av olika röster, bland annat via Ellen, ett av de barn hon passar. Vi får ta del av Vivians svåra uppväxt i en familj som ursprungligen emigrerat från Europa till USA, och hennes ensamhet som vuxen. Hon bor hos den familj hon jobbar hos, är en fysisk del av den, men ändå alltid utan samhörighet. På gatorna lever hon upp, hon lever för att fotografera. Och i sitt rum samlar hon tidningsurklipp och fotografier, travar dem ända upp till taket, så att hon knappt ryms själv.
Vivan är ett vibrerande mästerstycke om kompromisslös het och konstnärskap, skriven på glasklar prosa.

Christina Hesselholdt räknas till en av Nordens mest betydande författare och har utgivit femton prosaböcker sedan debuten 1991. Sällskapet utkom på svenska 2017 och blev en kritikersuccé.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Hesselholdt