Väder (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2021-05-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Alva Dahl
Dimensioner
205 x 130 x 17 mm
Vikt
286 g
SAB
Hce
ISBN
9789127166332

Väder

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-05-21
237
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
”Offill skriver intelligent och ironisk prosa, så smart att den nästan glänser.”
Bernur

”…vad också Väder handlar om: betydelsen av en tillit till världen i all dess oförutsägbarhet, en tillit till den - mitt i kaos? Och låt mig ge det högsta betyg jag nog kan ge till en bok just nu: Väder är en underbar vägvisare till en sådan tillit, särskilt när livet är som mest svårhanterligt.”
Svenska Dagbladet

”Det är sådana one-liners som gör att Lizzie kommer nära, som i ett verkligt samtal, hon har ett slösaktigt hjärta och hon är inte försiktig med det. Så är det också med Väder, den är kort men så frikostig med skarpa och roliga iakttagelser som sammantagna lyckas skapa en helhetsbild av det moderna livets alla anledningar till oro, allt det vi försöker hålla i schack genom att leva bäst vi kan i vardagen. ”
SVT Nyheter

”Ingen skriver om skärningspunkten mellan kärlek och existentiell förtvivlan som Jenny Offill.”
Jia Tolentino

”Om du ännu inte har upptäckt Offills sublima blandning av humor, värme och existentiell förtvivlan finns det inget bättre ställe att börja än hennes nya roman.”
Mail on Sunday

Lizzie Benson arbetar som bibliotekarie, men har egentligen en andra kallelse: som själavårdare. Åt besökarna på biblioteket och som stöd åt både sin mor och framförallt sin bror, som kämpat med drogberoende. För ögonblicket är tillvaron stabil, men så hör hennes gamla mentor, Sylvia Liller, av sig med ett förslag. Sylvia har blivit känd för sin podcast, Hell and High Water, och vill anställa Lizzie för att svara på hennes mejl. Alla som hör av sig är antingen knäppa eller deprimerade, säger hon. De som är oroliga för klimatförändringarna och de allt fler evangelikala som oroas över den västerländska civilisationens förfall. Allt eftersom Lizzie dras in i denna polariserade värld börjar hon undra vad det innebär att sköta sin egen trädgård när man har sett flammorna bortom dess staket. När hennes bror blir far och Sylvia isolerar sig tvingas Lizzie att erkänna gränserna för vad hon kan göra för att hjälpa andra. Och om hon inte kan rädda andra, vad eller vem kan då rädda henne?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Väder
 2. +
 3. Texter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Texter av David Foster Wallace (häftad).

Köp båda 2 för 456 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Väder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lite besviken
  Josefin, 18 juli 2021

  Hade så höga förväntningar efter Avd. för grubblerier som var helt lysande. Inte mycket sägs och inte mycket händer i Väder. Att översättaren har skrivit "dem" där det ska vara "de" på fem ställen hjälpte inte.

 2. Konstig
  Ann Lundholm, 18 juni 2021

  Har aldrig läst en konstigare bok. Språket / beskrivningen mycket märklig , avhugget, lösa meningar. Svårt att hänga med stundtals.
  Rätt trist.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jenny Offill