En odyssé : en far, en son och ett epos (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
372
Utgivningsdatum
2022-06-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Matilda Södergran
Dimensioner
216 x 143 x 28 mm
Vikt
554 g
SAB
Nnd.07,Goaz Homeros
ISBN
9789127167179

En odyssé : en far, en son och ett epos

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2022-06-03
239
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Leder dig in i något större än ett fantastiskt äventyr"
Västerbottens-Kuriren

"Det här är en på flera sätt fantastisk memoar, spännande och gripande om vartannat, och lärorik för den har slarvat i sina studier av antikens litteratur."
SvD

"En odyssé är en infallsrik, underhållande och småsorglig berättelse som gör läsaren nyfiken på människor, också på de som hon har känt i hela sitt liv och vet allt om – eller tror sig veta allt om."
BTJ


En odyssé är en personlig berättelse om en far och sons transformativa resa genom att läsa – och återuppleva – Homeros episka mästerverk.

När åttioårige Jay Mendelsohn bestämmer sig för att anmäla sig till en kurs om Odyssén på Bard college, som hans son, författaren och antikvetaren Daniel Mendelsohn håller, blir det början på ett hisnande intellektuellt och känslomässigt äventyr.

För Jay, en pensionerad forskare som ser världen genom en matematikers oförlåtande ögon, är kursen en möjlighet att möta den fantastiska litteratur han inte fick chansen att utforska i sin ungdom – och en sista chans att bättre lära känna sin son.

De två männen utforskar motvilligt Homeros värld tillsammans – först i klassrummet, där Jay är en besvärlig student som gång på gång utmanar sin sons tolkningar – och senare på en resa i den grekiska övärlden. Begravda familjehemligheter kommer snart upp till ytan, och det blir tydligt att Daniel har mycket lära sig av sin far också.

Mitt ute på Medelhavet, på den strapatsfyllda kryssningen i Homeros spår, kommer Mendelsohns berättelse att återspegla själva Odyssén, med dess tidlösa teman av bedrägeri och erkännande, äktenskap och barn, och betydelsen av ett hem.

Översättning: Matilda Södergran
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En odyssé : en far, en son och ett epos
  2. +
  3. Sången om Akilles

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sången om Akilles av Madeline Miller (inbunden).

Köp båda 2 för 491 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Daniel Mendelsohn