Klimat och moral : nio tankar om hettan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2021-09-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
210 x 137 x 21 mm
Vikt
416 g
SAB
Ubaj,Op
ISBN
9789127167506

Klimat och moral : nio tankar om hettan

(5 röster)
Inbunden,  Svenska, 2021-09-24
254
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Klimat och Moral bidrar med en klarsyn som vi alla så desperat behöver när denna högst osäkra framtid nu tar form framför våra ögon."
Dagens Nyheter

"Texten är personligt skriven och både faktarik och intresseväckande. Den vänder sig till en bred allmänhet och kräver varken meteorologiska eller filosofiska förkunskaper för fullt utbyte."
BTJ

Extremväder och förstörda ekosystem destabiliserar idag samhällen i hela världen medan den nu levande mänsklighetens moraliska skuld för utebliven handling växer. Men vem bär egentligen ansvar för klimatkrisens uppkomst och lösning? Är individuellt försumbara handlingar kollektivt meningsfulla? Räcker tiden till för demokrati? Bör du låta bli att skaffa barn? Vad är framtiden?

I antologin Klimat och moral skriver författaren Magnus Linton, bokens redaktör, och åtta forskare – de flesta filosofer vid Institutet för framtidsstudiers program Klimatetik och framtida generationer – om krisens moraliska dilemman, historiska möjligheter, psykologiska barriärer, ofrånkomliga ansvar och kognitiva felslut.

I personligt hållna essäer, där författarna vänder sig till en bred allmänhet, skriver framstående framtidsforskare kring frågor som hittills förbigåtts i debatten. Med bidrag från bland andra: Karim Jebari, filosof och AI-forskare; Jenny Andersson, idéhistoriker verksam vid Sciences Po i Paris och Uppsala universitet; John Broome, världsledande klimatetiker knuten till FN:s klimatpanel; Julia Mosquera, filosof med fokus på vårt ansvar för framtida generationer; Folke Tersman, filosof och stf. VD för Institutet för framtidsstudier; Magnus Linton, författare och redaktör.

”Statsvetaren Victor Galaz läser en rik antologi som bidrar med nya och klarsynta perspektiv på vår tids ödesfråga.”
Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klimat och moral : nio tankar om hettan
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 333 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Linton