Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen (pocket)
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
364
Utgivningsdatum
2020-04-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Lindström, Conny (form)
Dimensioner
180 x 110 x 23 mm
Vikt
220 g
SAB
Oaa
ISBN
9789127168336
Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen (pocket)

Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2020-04-24
69
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Studenter, Nobelpristagare och ledande politiker - alla blir besegrade i omvärldskunskap av aporna på zoo. Hur kan det komma sig?

I Factfulness visar Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och vad vi kan göra för att rätta till våra missuppfattningar. Med utgångspunkt i tio misstag vår hjärna gör visar de hur vi kan bryta med våra tankefel och förstå världen bättre.

Med samma passion och folkbildningsiver som gjort Hans Rosling berömd visar han hur vi alla kan slippa stressas av en föråldrad bild av världen. Bara genom att ha en världsbild grundad på fakta kan medborgare, politiker och företagsledare fatta rätt beslut i en globaliserad samtid.

Boken är skriven av Hans Rosling tillsammans med Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling.

Hans Rosling (1948-2017) var professor i internationell hälsa vid Karolinska Institutet. Han var även medgrundare av stiftelsen Gapminder, och en enormt uppskattad föreläsare och folkbildare.

Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund är stiftelsen Gapminders andra två medgrundare. De arbetade tillsammans med Hans Rosling under 18 år. I dag föreläser de över hela världen och deras arbete med att tillgängliggöra forskning är flerfaldigt prisbelönt.

"Hans Rosling berättar historien om 'den mänskliga utvecklingens tysta mirakel' som bara han kan. Men Factfulness gör mycket mer än så. Boken förklarar också varför framsteg ofta sker så hemligt och tyst, och lär läsarna hur man kan se dem tydligt."

Melinda Gates

"Närmare ett testamente i bokform kommer man inte. En gedigen och underhållande självhjälpsbok för världen ... De behärskar till fulländning den svåra konsten att få fakta att dansa. Det är spänstigt, personligt och hela tiden angeläget. Trion serverar nämligen oceaner av genomanalyserad kunskap i kondenserat godisformat, på en nivå som man emellanåt frestas tro att även en amerikansk president borde kunna ta till sig. Överblicken blir nästan svindlande ibland."

Dagens Nyheter

"En av de viktigaste böcker jag någonsin läst - en oumbärlig guide till hur man lär sig att se klart på världen."

Bill Gates
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen
 2. +
 3. Factfulness

De som köpt den här boken har ofta också köpt Factfulness av Hans Rosling, Ola Rosling, Anna Rosling Rönnlund (häftad).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Factfulness är epokgörande
  KRISTINA Warming, 24 mars 2021

  För den som läser Factfulness skakar världen. Ta intryck av det! Trots att jag jobbar med många av frågorna som blir belysta hade jag mycket att lära. Hans Rosling var en STOR liten man.

 2. Perspektiv
  Michael Stubbing, 9 mars 2021

  Boken ger dig framtidshopp jämfört med medias bild. Det mesta har blivit bättre även om det finns mycket kvar att göra. Maktbalansen och efterfrågan i världen flyttas signifikant vilket också är intressant för hur man som privatperson eller företag väljer att investera

 3. viktigaste boken
  Daniel, 27 december 2020

  Jag kan inte annat än att säga samma sak som Bill Gates. Denna bok är en av dem absolut viktigaste böckerna som finns idag för att kunna förstå världen. Alla borde läsa denna nu!!!!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna