Skönheten i kaos (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2021-06-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
201 x 135 x 18 mm
Vikt
318 g
SAB
D,Ucc
ISBN
9789127170049
Skönheten i kaos (inbunden)

Skönheten i kaos

(28 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-06-23
218
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Det är en rik, underbar bok, fylld av mänsklig värme i ett svalnande universum."
Göran Greider, Aftonbladet

"Vi behöver fler röster som Julia Ravanis: kunniga, entusiastiska, nördiga och generösa. Skönheten i kaos är en mycket lyckad debut."
Göteborgsposten

"Hennes välskrivna bok i behändigt format får gärna inspirera fler experter att skriva lätt om tunga ämnen."
Expressen

Skönheten i kaos tar ner den teoretiska fysiken på jorden och jämför den med mänskliga erfarenheter. Förklaringar av svarta hål, sammanflätade elektroner och strängteori varvas med reflektioner om längtan och frustration, om att bli kär och känna andra människors blick på en själv.

Det här är ett litterärt försök att förstå skönheten i det kaos som präglar den moderna fysiken - liksom erfarenheten av att leva i det 21:a århundradet.

"Ravanis bok har just det lite skissartade, sökande, som en bra essä ska ha. Den erbjuder öppningar för reflektion och samtal, inte färdiga lösningar och facit. Den fungerar både som en ingång för läsare som inget alls vet om ämnet och en utgångspunkt för vidare samtal om fysik, litteratur, relationer och, ja, allt."
Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Skönheten i kaos. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kvantfysik med humanistiska ögon
  Torgny Veibäck, 21 januari 2022

  Det uppstod en slags resonans med mitt eget tänkande när jag läste boken. Den satte ord på den tvehågsna känsla jag haft inför kvantfysiken sedan jag läste till civilingenjör för länge sedan. Jag inte bara rekommenderar boken utan jag gav den till min dotter i julklapp (också civilingenjör).

 2. Om att klia sig i huvudet och försöka begripa
  anders, 14 december 2021

  Julia Ravanis visar att man är långt ifrån ensam om att ha svårt att förstå tillvaron och sig själv. Man vill ju så gärna veta. Bra Julia att du i dina lästips tipsade om Amanda Gefter och hennes bok "Intrång i Einsteins trädgård"

 3. Rekommenderas varmt
  Lena, 24 november 2021

  Alldeles fantastisk bok! Så många aha-upplevelser och så vackra liknelser. Direkt när jag hade läst ut den ville jag läsa den igen.

 4. Föredömligt fysisk
  Anders, 1 oktober 2021

  En kul bok om fysik! Boken ger nya insikter med ett nytt "kvinnligt" språk. Ingenting nytt och sensationellt, men ibland känns det ändå så. Nya insikter kommer med nytt språk.

 5. Fint skriven och lärorik
  V, 6 september 2021

  Personligt, romantiskt, vackert, smart, annorlunda och roligt innehåll! Förståeligt även för mig som inte är insatt i ämnet och roligt att läsa med en så personlig touch på allt.

 6. Vackert och lärorikt
  BJ, 30 juli 2021

  En poetisk och personlig skildring av den moderna fysikens världsbild. Det är inte ovanligt med populärvetenskapliga böcker på detta tema, men Ravanis bok sticker ut från mängden med ett bättre språk och mer träffande metaforer från vardagslivet. Författarens hatkärlek till fysiken (hon är f d fysiker som blivit idéhistoriker) ger sälta åt skildringen. Man lär sig nog inte mer av denna bok än av t ex Stephen Hawkings och Carlo Rivellis böcker, men den är roligare att läsa.

Visa alla 6 recensioner