Bak och fram : om kroppen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2021-05-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Hanna Skogar Sundström
Illustratör/Fotograf
Anna Fiske
Dimensioner
294 x 215 x 14 mm
Vikt
655 g
SAB
uVb
ISBN
9789127170643

Bak och fram : om kroppen

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-05-07
169
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alla har en framsida. Och en baksida. Alla kroppar är olika, de kan vara korta, långa och ha olika färg. Här får vi möta både små och stora vuxna, krokiga som raka. Vi får gissa vem som är gammal och vem som är ung och var det växer skägg och hår och var det inte gör det, när det passar att ha kläder och när det passar mindre bra. Vi får fundera på vilka ställen det känns ok att någon annan tar på. På näsan? På rumpan? Det viktiga budskapet att du har rätt till din egen kropp genomsyrar hela boken.

"Bak och fram – Om kroppen" är en omfångsrik, lärorik och rolig bok som talar om kroppens olika delar och funktioner på samma lättsamma och tillgängliga sätt som "Göra barn". Till den här boken finns en lärarhandledning.

Sagt om boken:

”Genom lättillgängliga, enkla, korta texter, ett lekfullt tilltal och interagerande frågor guidas läsaren genom kroppens olika delar och funktioner /.../ "Bak & fram" är en fin bok att läsa och upptäcka tillsammans med barn eller använda som utgångspunkt för samtal om kroppen och om olikheter.”
Carola Forslund, BTJ-häftet nr 8 2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bak och fram : om kroppen
 2. +
 3. Göra barn : så går det till

De som köpt den här boken har ofta också köpt Göra barn : så går det till av Anna Fiske (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Bak och fram : om kroppen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 3-åringen var överförtjust
  MARIA FR, 23 april 2023

  Kul bok som ledde till bra samtal om hur olika vi människor ser ut. 3-åringen tyckte jättemycket om den. Det är vår nattningsbok för tillfället.

 2. Bra sätt att prata om kroppen
  Sophie, 14 april 2023

  Bra bildbok med olika kroppar och fokus på allt möjligt gällande kroppen i olika åldrar och former. Ett väldigt bra sätt att prata om kroppar med barn och även kring vad som är ok att göra och inte. Rekommenderas!

 3. Kul bokidé
  -, 21 mars 2023

  En allmän bok om kroppen. Många bra saker att prata om med barnet, även om en del detaljer känns ogenomtänkta som att "Med kläder kan vi visa vilka vi är". Jag uppskattar inte den synen, att det är med kläder vi visar vår identitet. En annan detalj är att alla snoppar, och de är ganska många, är oerhört långa. Det hade känts mer representativt att ha några korta snoppar också.

 4. Charmerande, informativ och rolig bok!
  Erica S, 6 januari 2022

  Jättebra bok som tar upp allt om kroppen - från hur olika vi ser ut, till var och vem som får ta på din kropp. Både jag och 4-åringen älskar denna boken!!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Anna Fiske