Vildplockad svamp (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2021-05-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Nilsson, Maria (red.) / Cramby, Jonas (foto)
Dimensioner
224 x 175 x 18 mm
Vikt
530 g
SAB
Ufhe
ISBN
9789127171558

Vildplockad svamp

(18 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-05-03
229
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
”Vildplockad svamp är en inspirerande djupdykning i svamparnas värld som fyller en funktion och är bra att ta med sig ut i skogen på svampplockningen.” BTJ

Kan du äta röksvamp och går det att smaksätta glass med rödgul trumpetsvamp? Vilken vildplockad svamp är nästan omöjlig att skilja från tillagad kyckling? Var kan du plocka världens dyraste matsvamp i Sverige och hur kokar du egentligen en hummersoppa utan att använda några skaldjur? Och kanske det viktigaste av allt: Hur gör du den perfekta svamptoasten?
I uppföljaren till succéboken Vildplockat ger Niki Sjölund svar på dessa frågor samtidigt som han inspirerar oss att gå ut i naturen och öppna ögonen för alla dessa fantastiska råvaror som växer vilt ute i våra skogar, på ängar och fjäll.

I Norden finns det över 10 000 svamparter och ungefär 100 av dessa är goda att äta. I Vildplockad svamp samlar Niki fakta om ett 50-tal favoriter: var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst rensas, förvaras, förädlas och, inte minst, hur du får ut det mesta av din svampskörd genom att se dem som individuella råvaror som alla kräver olika tillagningsmetoder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vildplockad svamp
 2. +
 3. Vildplockat kokboken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildplockat kokboken av Niki Sjölund, Lena Flaten (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Vildplockad svamp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra bok för de svampintresserade
  -CananKG, 18 december 2021

  Bra bilder och beskrivningar om kännetecken och även förväxlingsarter! Fins också tips om rensning och tillagning. Ges mycket information på ett roligt sätt!

 2. En perfekt gåva till svampineresserade
  Elke Kregehr, 12 oktober 2021

  Jag själv har boken allaredan, har fått den som present. För jag tycker, den är perfekt till nybörjare i svampplockning mm är jag köpt den som gåva till mina nya grannar. 😊

 3. Vacker och informativ!
  Aleo, 12 oktober 2021

  Snyggt tryck på lagom matt paper. Har inte läst hela boken men allt verkar väldigt väl upplagt, och har en trevlig ton i språket. Känns som man kan lära sig mycket, och bli inspirerad till att ge sig ut och uppleva skogen och dess svampar på ett nytt sätt genom denna bok.

 4. Väldigt användbar
  Frida, 20 september 2021

  Väldigt användbar (inplastad!) bok med informativ text, pedagogiska skisser och vackra bilder. Man blir med ens sugen på att ta på sig kängorna och ge sig ut i "môsen". Är väldigt glad att jag köpte Nikis bok.

 5. Ett måste i bokhyllan!
  Linda, 11 augusti 2021

  Otroligt välskriven på ett enkelt sätt! Bra inledande fakta inför en tur i skogen, bra upplägg för de olika svampsorter med kännetecken, förväxling mm. Plus i kanten för recepten! Fantastiskt fina bilder. Kommer uppskattas av nybörjare såväl som vana svampplockare.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Niki Sjölund

 • Vildplockat kokboken

  Niki Sjölund, Lena Flaten

  Vinnare i kategorin Mat, klimat och miljö  i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023! En vacker, viktig och rik kokbok som inspirerar till att ta vara på det som växer runt omkring oss, och som utbildar i naturv&aring...