Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2021-03-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
178 x 110 x 13 mm
Vikt
118 g
SAB
Hc
ISBN
9789127171596

Inlandet

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2021-03-12
66
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  196
 • Skickas inom 2-3 vardagar
  225
Visa alla 3 format & utgåvor
Elin Willows gestaltar skickligt känslan av främlingskap genom att låta tiden och rummet flyta ihop och bli en del av berättarens inre liv.

GP
En ung kvinna från Stockholm fyttar till sin pojkväns hemort, ett litet samhälle i Norrlands inland, Platsen kallad. Men relationen tar slut redan innan de hunnit fram. Hon tar ett jobb på en mataffär och blir kvar på orten av skäl hon själv inte riktigt begriper. Sakta men säkert arbetar hon sig in i platsen, och låter den arbeta sig in i henne. Det nya samhället har andra, okända koder. Här lämnar man dörren olåst, super på Hotellet på lördagarna, kör bil på isen. Hur blir man en del av något nytt?

Inlandet är en självlysande berättelse om uppbrott och förändring, skriven på avskalad, distinkt prosa. Elin Willows debutroman undersöker vardagens konkreta mekanik, småsamhällesmentaliteten och hur omgivningen kan spegla en människas inre landskap, relationen mellan frihet och ensamhet.

Elin Willows (född 1982) är kulturjournalist bosatt i Finland, där hon arbetar på Yle, finsk public service. Inlandet utkommer även på svenska och finska i Finland.
Elin Willows gestaltar skickligt känslan av främlingskap genom att låta tiden och rummet flyta ihop och bli en del av berättarens inre liv.

GP

Inlandet känns som att krypa in i ett ide, eller som att få såren omplåstrade med is.

M-magasin

Det är vackert, kärvt och känsligt berättat, om att vara stilla tills benen börjar vilja gå igen - en verkligt stark debut.

SvD

En riktigt stilsäker debutroman.

Arbetarbladet

en vackert skriven roman med fin blick för det som skaver mellan stad och land

VK

I kasten mellan sommarens konstanta ljus och vinterns eviga mörker gestaltar Willows något så ovanligt i utvecklingsromanen som erfarenheten att träffa ett val och stå fast vid det.

Tidningen Vi

Stilsäker roman med sällsamt liv.

DN
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inlandet
 2. +
 3. Stegar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stegar av Elin Willows (inbunden).

Köp båda 2 för 305 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Inlandet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Finstämd

  Berättarjaget, en ung kvinna flyttar till Norrlands inland från Stockholm på grund av ett förhållande som tar slut redan innan boken riktigt börjat. Man får uppleva hennes tilltagande depression. En depression hon själv inte verkar vara riktigt medveten om, och sen hur livsandarna sakta återvänder.

  Ingen ångestbok, snarare tvärt om.

  Språket är både sövande och nästan beroendeframkallande. Svår att lägga ifrån sig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elin Willows