Vildplockad svamp (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2021-04-30
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127171763
Vildplockad svamp (e-bok)

Vildplockad svamp E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2021-04-30
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kan du äta röksvamp och går det att smaksätta glass med rödgul trumpetsvamp? Vilken vildplockad svamp är nästan omöjlig att skilja från tillagad kyckling? Var kan du plocka världens dyraste matsvamp i Sverige och hur kokar du egentligen en hummersoppa utan att använda några skaldjur? Och kanske det viktigaste av allt: Hur gör du den perfekta svamptoasten?
I uppföljaren till succéboken Vildplockat ger Niki Sjölund svar på dessa frågor samtidigt som han inspirerar oss att gå ut i naturen och öppna ögonen för alla dessa fantastiska råvaror som växer vilt ute i våra skogar, på ängar och fjäll.

I Norden finns det över 10 000 svamparter och ungefär 100 av dessa är goda att äta. I Vildplockad svamp samlar Niki fakta om ett 50-tal favoriter: var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst rensas, förvaras, förädlas och, inte minst, hur du får ut det mesta av din svampskörd genom att se dem som individuella råvaror som alla kräver olika tillagningsmetoder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vildplockad svamp. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lätt att ha med sig
    Hannah, 19 september 2021

    Logiskt upplagd och informativ, lätt att ha med sig i mobilen. Pålitlig hjälp för nybörjaren. Bra med tips om tillagningen.

Visa alla 1 recensioner