Löften till en son : ett år av sorg, hopp och mening (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2021-11-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Gunnar Pettersson
Originaltitel
Promise me, Dad
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
154 g
SAB
Lz Biden, Joe
ISBN
9789127171916

Löften till en son : ett år av sorg, hopp och mening

Pocket,  Svenska, 2021-11-19
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Det är hjärtskärande läsning."
DN

USA har valt en ny president: demokraten Joe Biden, men vem är han?

I memoarerna Löften till en son – Ett år av sorg, hopp och mening får läsaren möta människan Joe Biden. I boken följer vi familjen Biden under ett kritiskt år i deras liv. Det är slutet av Barack Obamas tid vid makten, runt om i världen pågår konflikter i bland annat Irak och Ukraina, och familjen Biden drabbas av en personlig katastrof då sonen Beau får besked att han har en hjärntumör – och kämpar för sitt liv.

Löften till en son skildrar både det lilla och det stora livet, Boken är en unik inblick i amerikansk politik och ett intimt porträtt av USA:s blicande president.

I november 2014 samlas familjen Biden på Nantucket för Thanksgiving. Det är en tradition sedan fyrtio år och en fast punkt i tillvaron för en ständigt påpassad familj. Men det här året är allt annorlunda. Joe och Jill Bidens äldste son, Beau, har diagnostiserats med en elakartad hjärntumör.

Löften till en son skildrar året som följer, det mest betydelsefulla och utmanande i Joe Bidens liv och karriär. Som vicepresident reser Joe Biden över hela världen och hanterar kriser i Ukraina, Centralamerika och Irak. Samtidigt som Beau kämpar för, och sedan förlorar sitt liv.

Joe Biden berättar personligt och nära om en familj i skuggan av makten, boken är också en unik skildring inifrån Vita huset under Barack Obamas sista tid som president.

”Denna bok är ett drama bakom kulisserna, ärligt, osminkat och rikt på detaljer. Den som förlorat någon närstående kommer att finna genuin tröst i vad [Biden] har att säga.”
The New York Times

”En gripande memoar om personliga tragedier och politiska triumfer.”
Kirkus Reviews

Promise me, Dad är Joe Bidens genomträngande, lärorika och djupt gripande redogörelse för en familjs kamp mot elakartad hjärncancer, allt mot bakgrund av vad arbetet som vicepresident krävde av honom och frestelsen att än en gång ställa upp som presidentkandidat. Det är också en rörande berättelse om cancerns grymma verklighet, särskilt när den drabbar ens barn.”
The Washington Post

”Med ärlighet och sårbarhet bjuder Bidens memoar läsaren in i de mest intima ögonblicken under denna ofattbart smärtfyllda period i sitt liv, inkluderat den episod som givit boken dess titel.”
Bustle

”Det är svårt att lägga ifrån sig denna gripande bok utan att känna beundran och respekt för Biden – politikern, familjefadern. Den äkta amerikanen.”
HuffPost
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Löften till en son : ett år av sorg, hopp och mening
  2. +
  3. Löften till en son : ett år av sorg, hopp och mening

De som köpt den här boken har ofta också köpt Löften till en son : ett år av sorg, hopp och m... av Joe Biden (cd-bok).

Köp båda 2 för 407 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Joe Biden