Öbarn (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2021-09-02
Förlag
Weyler förlag
ISBN
9789127171978
Öbarn (e-bok)

Öbarn E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-09-02
129
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Våren 1991, en underbar tid att vara svensk. Carola vinner schlagern, Sundin snurrar upp Fetisov i hockey-VM och en pappa styr träsnipan med säker hand. Förutom den där gången när han är så full att han dundrar rakt in i slussportarna i Hammarbykanalen.
Harry växer upp i en övärld där de flesta farsor är alkisar, många morsor också för den delen. Värmdö på nittiotalet är en vild och sjavig plats där man bor i en ombyggd sommarstuga och kör runt i en Volvo 142:a med biljardboll på växelspaken. Under åren efter att Harry förlorar sin pappa börjar han själv att köra längs Värmdös småvägar i allt högre hastighet.

Öbarn är en roman om klasstillhörighet och missbruk, om gamla båtar och nya pengar, om Kalle Anka och Chevy Chase, och om att till slut själv bli pappa och se bråddjupen öppna sig i en iskall öl direkt efter lämning på förskolan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hannes Fossbo

  • Vancouver

    Hannes Fossbo

    Familjen ska flytta tillbaka till Vancouver. Det var där allt började en gång, på den tiden när nudisterna på Wreck Beach alltid var lyckliga och pårökta. Henry har åkt i förväg för att hitta bostad, fixa förskoleplatser, få allt i ordning. Snart ...