En vacker dag (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (113.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Reine Brynolfsson
Utgivningsdatum
2021-05-28
Upplaga
1
Förlag
Weyler förlag
ISBN
9789127171992
En vacker dag (ljudbok)

En vacker dag Ljudbok

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-05-28

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vacker naturskildring, inläst av Reine Brynolfsson.

"Boken är lika vacker som dagen den skildrar. Bannerheds naturprosa präglas av stor närvaro och noggrann detaljrikedom..." - SvD


Vad har kärrhöken i sikte när den kommer seglande över åkrarna en morgon i maj? Är det verkligen Gud som har sånglärkan i ett snöre? Och varför lägger kajorna huvudet på sned som Per Oscarsson?

I sin nya bok skildrar Tomas Bannerhed en vanlig dag i vårsprickningen, från taltrastens första strofer i ottan till morkullans skugglika flykt i skymningen. På sin vandring runt den Mälarö han gjort till sin plats på jorden finner han en myriad av fåglar, växter och människoöden, en naturens mångfald som finns närmare än de flesta stadsbor anar.

En vacker dag knyter an till den litterära tradition som odlades av naturprosans mästare under 1900-talets mitt, men tillför den särskilda bannerhedska skärpa som gjort författaren till en framstående naturskildrare av idag.

Tomas Bannerhed är författare. Han debuterade 2011 med romanen Korparna, som tilldelades Augustpriset. Därefter har han publicerat fågelprosaboken I starens tid (2015) och romanen Lugnet (2018). Han har även gjort programserien Bannerheds bevingade vänner för Sveriges Radio.

"Bannerhed skriver så bra att det är en glädje att följa honom. Han piskar nytt och samtida liv i den naturprosa som odlats av Sven Berthel, Erik Rosengren eller Gunnar Brusewitz." - Aftonbladet

"Jag tycker verkligen om den här boken. Bannerhed har ögat och språket för att skriva om fåglar, och jag hoppas att boken når många fågelälskare." - Sydsvenskan

"Det här är storartat om människan och naturen, individen och moderniteten; existensen." - BTJ, betyg 5 av 5.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En vacker dag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vacker fågelpoesi
    -, 5 februari 2022

    En dag, bland fåglar, natur, minnen av en gången tid inte allt för länge sedan, underbart uppläst av Reine!

  2. En vacker text
    -, 26 januari 2022

    Underbart målande text med lugn behaglig uppläsning. En lisa för kropp och själ.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tomas Bannerhed