Halva Malmö består av killar som dumpat mig (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (298.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Fanna Ndow Norrby
Utgivningsdatum
2021-12-18
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127172487

Halva Malmö består av killar som dumpat mig Ljudbok

(89 röster)  |  Läs 9 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-12-18

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Jag är helt blown away av Amanda Romares debutroman ... Hennes sätt att skriva är helt jäkla fantastiskt, så briljanta analyser. Irriterande träffsäkert och initierat, smärtsam igenkänning. Asgarvsframkallande humor men även nödvändig smärta."

Denise Rudberg

Halva Malmö består av killar som dumpat mig är en bister men underhållande lägesbeskrivning av jakten på kärlek från Skåne till Lycksele.

Fyra av tio vuxna i Sverige lever i singelhushåll. Det borde finnas nästan tre miljoner singlar i vårt avlånga land, och ett enormt antal potentiella partners för den som längtar efter kärleken. Ändå vill ingen bli tillsammans med huvudpersonen i Amanda Romares svarta och underhållande debutroman.

För I will always love you är en mening som huvudpersonen i Halva Malmö består av killar som dumpat mig aldrig verkar få höra. På riktigt. Hon har testat allt. Dejtat killar över sin liga, i sin liga, under sin liga, svajpat på Tinder och raggat ute. Hon har dejtat jurister, forskare, bartenders, ingenjörer, livsmedelsförsäljare och snickare. Hon har varit undergiven och dominerande, men förblir övergiven. Hon har svårt att ens komma till second base, en andra dejt. Det är samma för hennes vänner. Tillsammans försöker de förstå den ekvation som det är att vara singel i det tjugoförsta århundradet.

"En fenomenalt rolig bok om att uppriktigt längta efter kärlek men att om och om igen bli ratad av typer man kanske inte ens ville ha."

Anna Andersson, Aftonbladet

"[Halva Malmö ...] rymmer en prosa med oväntat mycket mörker, och samtidigt är det så förbannat roligt ... Att läsa Amanda Romare är som att lyssna på stud-sigt glad indiepop med oändligt sorgliga texter. Som att dansa fastän hjärtat brister."

Kristina Lindquist, Dagens Nyheter

"Det är både nattsvart och kul när Amandas Romares huvudkaraktär dejtar alla möjliga ... En underhållande och stundvis igenkännbar bok om tinderträsk, dejting och singelliv."

Bäst just nu, Nöjesguiden

"Amanda Romare rör vid detta onämnbara. Skäms inte för att skriva fram det misslyckande som vår kultur betraktar den ofrivilliga som bärare av. Däri ligger den stora styrkan i hennes text. Att den vågar se de delar av livet vi absolut inte kan påverka rakt i ögonen. "Halva Malmö består av killar som dumpat mig" ger röst till en erfarenhet som ingen fram tills nu klarat av att skildra med sådan precision. Je suis Amanda Romare. Alla singlar jag känner skulle bära t-shirten om den fanns."

Sara Martinsson, Smålandsposten

"[Halva Malmö ...] är rena rama skriet från Tinderkulturen. Men Romare lyckas göra både konst och humor av det icke avundsvärda tillstånd som uppstår när man för-söker behålla sin mänsklighet i en värld full av Belgian blue-typer."

Catia Hultquist, Dagens Nyheter

"Boken är rolig och lättsam feelbad, fylld av självdistans"

Elina Pahnke, Aftonbladet

"den är väldigt rolig, vilket i mina ögon är det högsta beröm man kan ge en bok eller författare."

Jonatan Unge, Fokus
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Halva Malmö består av killar som dumpat mig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra fram till slutet
  -, 14 maj 2023

  Väldigt mycket igenkänning i ensamheten, missmodet, grubbleriet och självkritiken. Stor medkänsla med författaren/huvudkaraktären ända fram till slutet, då det visar sig att hon är ett egocentrisk dramaqueen-svin som först skriver "vi kan nog inte ses i helgen" och sen direkt "det verkar inte som du vill träffa mig", NÄR DET VAR HENNES IDÉ ATT INTE TRÄFFAS! Och sen har mage att klaga på att han inte kom över, för att hon har blivit sårad av det tidigare, när det var hon som tjatat och han hel... Läs hela recensionen

 2. Ointressant
  -, 7 januari 2023

  Hur tänkte den som valde att låta berättaren läsa upp boken på någon konstig snobbstockholmska när det handlar om en tjej i Malmö? Det hade varit så mycket mer genuint om Amanda Romare läst upp den själv. Det är nästan outhärdligt tråkigt att lyssna på. Storyn är tunn och det är tråkigt att lyssna på hur hon sms:ar, går på dejt, har sex och blir dumpad, om och om igen. Finns en viss komik i det hela, men det är mest sorgligt att desperation och låg självkänsla kan få en person att underkasta sig så för personer som inte bryr sig.

 3. Ytligt och utan filter
  -, 16 november 2022

  Förstår inte vad boken skall ge läsaren, livet måste väl bestå av mer saker än att ligga runt på ett sånt desperat sätt. Förstår att man förblir singel när man är så lätt att få omkull. Kände bara äckel över hela historien.

 4. Fel uppläsare!
  -, 28 juni 2022

  Jag får gå och köpa boken i fysiskt exemplar för det känns verkligen helfel med den här uppläsaren! Kaxig stockholmska lirar INTE med ett urskånskt berättarjag. Stängde av uppläsningen efter ett tag för det här går ju inte att lyssna på. Hoppas jag kan få uppläsarrösten ur mitt huvud tills jag ska läsa boken själv. Är dock väldigt intresserad av boken fortfarande!

 5. Smärtsamt, uppriktigt och kul
  -, 11 juni 2022

  Befriande flöde av till synes ocensurerade tankar. Fram träder en romanperson som är snabbtänkt, rolig och samtidigt ack så sårbar. Det är också en härlig fart i historien och trots uppläsarens stockholmska tycker jag hon funkar utmärkt med sitt temperament till tonen i boken.

 6. Grym!
  -, 4 mars 2022

  Det var den bästa läsupplevelsen på länge! Hög igenkänningsfaktor för en själv.

 7. Rolig intressant realistisk
  -, 16 januari 2022

  För många tjejer som dejtat kanske hög igenkänningsfaktor. Realistisk, rolig och en riktig bladvändare!

 8. Utelämnande och underhållande
  -, 10 januari 2022

  Som att lyssna på en väns skvaller. Ekivokt och stundtals roligt! Inte ett litterärt konstverk men måste allt vara det?

 9. Fel uppläsare
  -LP, 25 december 2021

  Säkert en bra bok, men jobbigt att lyssna på någon som uppenbarligen aldrig varit i Malmö. Uttalar allt töntigt som en turist.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Amanda Romare

 • Puolet kaupungin miehistä on jättänyt mut

  Amanda Romare

  Nuoruus alkaa olla ohi, mutta rakkauden etsintä jatkuu. Aseistariisuvan itseironinen romaani naisesta, joka deittailee, deittailee ja deittailee löytämättä sitä oikeaa. Syntyy epäilys: mitä jos hän itse ei ole se oikea? Tämän päivän deittimaailmas...