Halva Malmö består av killar som dumpat mig (pocket)
På topplistor
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2022-05-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
176 g
SAB
Hc
ISBN
9789127172494
Halva Malmö består av killar som dumpat mig (pocket)

Halva Malmö består av killar som dumpat mig

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2022-05-04
75
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
"Jag är helt blown away av Amanda Romares debutroman . Hennes sätt att skriva är helt jäkla fantastiskt, så briljanta analyser. Irriterande träffsäkert och initierat, smärtsam igenkänning. Asgarvsframkallande humor men även nödvändig smärta."
Denise Rudberg

"En fenomenalt rolig bok om att uppriktigt längta efter kärlek men att om och om igen bli ratad av typer man kanske inte ens ville ha."
Anna Andersson, Aftonbladet

"[Halva Malmö ...] rymmer en prosa med oväntat mycket mörker, och samtidigt är det så förbannat roligt . Att läsa Amanda Romare är som att lyssna på stud sigt glad indiepop med oändligt sorgliga texter. Som att dansa fastän hjärtat brister."
Kristina Lindquist, Dagens Nyheter

Fyra av tio vuxna i Sverige lever i singelhushåll. Det borde finnas nästan tre miljoner singlar i vårt avlånga land, och ett enormt antal potentiella partners för den som längtar efter kärleken. Ändå vill ingen bli tillsammans med huvudpersonen i Amanda Romares svarta och underhållande debutroman.

För "I will always love you" är en mening som huvudpersonen i Halva Malmö består av killar som dumpat mig aldrig verkar få höra. På riktigt. Hon har testat allt. Dejtat killar över sin liga, i sin liga, under sin liga, svajpat på Tinder och raggat ute. Hon har dejtat jurister, forskare, bartenders, ingenjörer, livsmedelsförsäljare och snickare. Hon har varit undergiven och dominerande, men förblir övergiven. Hon har svårt att ens komma till second base, en andra dejt. Det är samma för hennes vänner. Tillsammans försöker de förstå den ekvation som det är att vara singel i det tjugoförsta århundradet.

Halva Malmö består av killar som dumpat mig är en bister men underhållande lägesbeskrivning av jakten på kärlek från Skåne till Lycksele.

"Det är både nattsvart och kul när Amandas Romares huvudkaraktär dejtar alla möjliga . En underhållande och stundvis igenkännbar bok om tinderträsk, dejting och singelliv."
Bäst just nu, Nöjesguiden

"Amanda Romare rör vid detta onämnbara. Skäms inte för att skriva fram det misslyckande som vår kultur betraktar den ofrivilliga som bärare av. Däri ligger den stora styrkan i hennes text. Att den vågar se de delar av livet vi absolut inte kan påverka rakt i ögonen. "Halva Malmö består av killar som dumpat mig" ger röst till en erfarenhet som ingen fram tills nu klarat av att skildra med sådan precision. Je suis Amanda Romare. Alla singlar jag känner skulle bära t-shirten om den fanns."
Sara Martinsson, Smålandsposten

"[Halva Malmö ...] är rena rama skriet från Tinderkulturen. Men Romare lyckas göra både konst och humor av det icke avundsvärda tillstånd som uppstår när man för-söker behålla sin mänsklighet i en värld full av Belgian blue-typer."
Catia Hultquist, Dagens Nyheter

"Boken är rolig och lättsam feelbad, fylld av självdistans"
Elina Pahnke, Aftonbladet

"den är väldigt rolig, vilket i mina ögon är det högsta beröm man kan ge en bok eller författare."
Jonatan Unge, Fokus
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Halva Malmö består av killar som dumpat mig
  2. +
  3. Allt vi inte sa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt vi inte sa av Sara Osman (pocket).

Köp båda 2 för 150 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Halva Malmö består av killar som dumpat mig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Tråkig
    Mia, 20 juni 2022

    Jag kämpade mig igenom nästan hela men tyckte att den var barnslig och ointressant. Det är väl kul om man bor i Malmö att känna till alla ställen som omnämns men trots att jag själv levt som singel i Malmö & dejtat mycket i tio år var den seg!

Visa alla 1 recensioner