Arbete : en historik över vad vi gör med vår tid (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2021-09-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Erik MacQueen
Dimensioner
235 x 160 x 28 mm
Vikt
722 g
SAB
M
ISBN
9789127172548
Arbete : en historik över vad vi gör med vår tid (inbunden)

Arbete : en historik över vad vi gör med vår tid

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2021-09-22
246
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vårt arbete ger oss mening, formar våra värderingar, avgör vår sociala status och styr hur vi tillbringar vår tid. Men så har det inte alltid varit: under 95% av vår arts historia har arbete haft en helt annan betydelse. Hur kommer det sig då att arbete är den centrala principen för hur vi organiserar våra samhällen? Och varför arbetar vi mer än någonsin när vi samtidigt lever i exempellöst överflöd?

I Arbete - en historik över vad vi gör med vår tid tecknar den brittiska antropologen James Suzman arbetets historia. Han visar på de milstolpar som varit avgörande för vår nutida syn på arbete, från jordbrukets uppkomst för 12 000 år sedan till den industriella revolutionen, och pekar på den revolution vi är mitt uppe i: den digitala. På ett levande och infallsrikt sätt ställer Suzman de grundläggande frågorna om hur vi vill leva och arbeta i en föränderlig värld.

"--- personligt och intresseväckande om människan som varelse, från vårt ursprung till i dag, utifrån forskarrön och reflexioner som också tangerar vår tids stora frågor om arbetets roll och betydelse i ett alltmer automatiserat och robotiserat samhälle."
"---fascinerande och välskriven---"
BTJ

"En fascinerande undersökning som utmanar våra grundläggande antaganden om vad arbete betyder. Att känna till historien om vad vi gjort med vår tid kommer förhoppningsvis hjälpa oss att göra mer medvetna val i framtiden." Yuval Noah Harari
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbete : en historik över vad vi gör med vår tid
  2. +
  3. Allt vi inte ser : så påverkas du av det osynliga arbetet - hemma och på jobbet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt vi inte ser : så påverkas du av det osynli... av Thor Rutgersson, Ida Östensson (kartonnage).

Köp båda 2 för 441 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av James Suzman