Lucky Lada och jag (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
446
Utgivningsdatum
2022-03-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
220 x 160 x 33 mm
Vikt
686 g
SAB
Hc
ISBN
9789127173002
Lucky Lada och jag (inbunden)

Lucky Lada och jag

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2022-03-11
229
 • Finns i lager! Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Rakt från den skånska myllan, en varm och tragikomisk skröna som andas Fritiof Nilsson Piraten.

Det är tidig juldagsmorgon i ett villakvarter på den skånska landsbygden. Freja Morgonstjerne är nyss uppstigen och nervös. Hon har firat jul med familjen i barndomsbyn, det gör hon varje år, men denna dag ska hon göra något hon aldrig gjort tidigare - gå på hemvändarkvällen på det lokala nöjespalatset Lucky Lada. Hon har intalat sig själv att det är för att hitta inspiration till den parafras som hon vill skriva på Fritiof Nilsson Piratens Bombi Bitt och jag, men egentligen handlar det om något annat: hon plågas av en känsla av främlingskap inför den bonniga tjej hon en gång var.
Freja fördriver tiden med att lyssna på sin mors anekdoter om bygden, och åt att försöka hitta någon som kan följa med till Ladan. Hennes två närmaste vänner, Maja och Sirintar, är upptagna. I takt med att Freja kontaktar alltmer avlägsna barndomsvänner vecklar både hennes egen och deras gemensamma historia ut sig. Den handlar om Höör och att växa upp där, om vad man måste förneka hos sig själv för att bli konstnär, och om det magiska - och tragiska - i att vara flicka.
Det är tydligt att Freja borde strunta i hemvändarkvällen, hennes motiv är ynkliga - men att inte gå är inte ett alternativ. Som bara kan förklaras så här: den som tyvärr inte varit flicka i Höör kan inte förstå hur mycket Freja längtar till Lucky Lada.

Lucky Lada och jag är en roman om kärlek: att älska sina vänner, sin mamma, platsen där man vuxit upp, och till slut kanske även den man varit.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lucky Lada och jag
 2. +
 3. Hit, men inte längre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hit, men inte längre av Maria Maunsbach (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lucky Lada och jag. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Både och...
  TanRol, 26 april 2022

  Boken i sig är rolig men är bitvis skriven på dålig svenska. Är även lite seg att läsa känns som om den hade kunnat kortats ned.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Maunsbach

 • Bara ha roligt

  Maria Maunsbach

  Lydia träffar Johannes genom en kompis. Han är arkitekt och en medveten man med tydliga idéer om hur han vill ha en relation. Lydia är en ung, självständig kvinna som är hungrig på upplevelser, sex och frihet. Samtidigt drömmer hon om att fullstän...

 • Hit, men inte längre

  Maria Maunsbach

  Margit är en djupt uttråkad trettioettåring som inte trivs med det liv hon lever. Det är som att den trygge pojkvännen Andreas och hennes gedigna socionomutbildning plötsligt inte räcker. Hon längtar efter något annat, men vet inte riktigt vad. Sö...