Londonflickan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (268.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Bomullssviten (del 2)
Inläsare
Katarina Ewerlöf
Utgivningsdatum
2021-08-18
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127173187

Londonflickan Ljudbok

(23 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-08-18

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är femtiotal. Greta har lämnat mamma Hilda och bomullsfabriken i Vasa för ett bättre liv i Stockholm. Hon delar rum med sin bästa vän Aili och arbetar som barnflicka och sjukvårdsbiträde innan drömmarna tar henne ännu längre bort: till London.
Hon får jobb hos familjen Conley, umgås med barnflickorna från Schweiz, lär sig engelska och träffar Elizabeth Taylor och Frank Sinatra. Bomullsfabriken och textilindustrin tycks långt borta.
Hemma i Vasa är Hilda kvar, fortfarande en bomullsängel i en industri allt mer pressad av automatisering och konkurrens från både Sverige och fjärran länder. Gretas bror Jonni är kvar på Algots i Borås och förälskar sig i Maija på kursen Ny i Sverige. Föga anar Greta hur framtiden ska gestalta sig och vilka konsekvenser att en gång lämna sin hembygd ska få.

Med Londonflickan fortsätter Susanna Alakoski den svit romaner om kvinnors liv, arbete och längtan under nittonhundratalet, som inleddes med den kritikerrosade Bomullsängeln. Det är en berättelse om arbete, kärlek och vänskap där vardagsliv och världspolitik är trådar i samma väv.

Skrivet om Bomullsängeln:

Ljuvlig epik
Kulturnyheterna, SVT

Perkele anamma, vilken fantastisk roman Susanna Alakoski har skrivit!
Tara

En poetisk och urstark läsupplevelse om kamp, kvinnoliv och Finlands våldsamma historia.
M-magasin

Jag läser Bomullsängeln fullständigt förtrollad av människorna och historien men också av Susanna Alakoskis fantastiska och poetiska berättarspråk. //Det här är en läs- och lärupplevelse som ingen borde missa.
Skånska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Londonflickan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra fortsättning på Bomullsängeln
    -, 26 januari 2022

    En fin fortsättning på Bomullsängeln som dock innehåller några luckor som drar ner trovärdigheten något. Boken är ändå bra och absolut läsvärd men inte lika briljant som Bomullsängeln.

  2. Ojämn!
    -, 29 november 2021

    Inte så bra som Bomullsängeln, kändes hoprafsad och något rörig!!!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Susanna Alakoski