Hemma vid Fågelsången (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2022-05-20
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Dimensioner
210 x 125 x 23 mm
Vikt
388 g
SAB
O
ISBN
9789127173606
Hemma vid Fågelsången (inbunden)

Hemma vid Fågelsången

Inbunden Svenska, 2022-05-20
219
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I en tid när allt fler utforskar naturen är det hög tid att återupptäcka den svenska naturprosan. Gunnar Brusewitz, en av genrens främsta i vårt land, återin troduceras nu med två illustrerade nyutgåvor.

I Hemma vid Fågelsången får vi följa författarens utforskande av naturen kring lantstället i Uppland och får ta del av hans tankar kring det föränderliga landskapet. Kärleksfullt och med stor kunskap skild rar han den flora och fauna han möter, men också den natur och de djur som tidigare funnits och som fått ge vika för människans framfart.

Med Hemma vid Fågelsången (utgiven 1961) inled de Brusewitz ett älskat författarskap som följde en lång tradition av essäistisk naturprosa, en genre som fått uppsving idag.

Boken är illustrerad med författarens tuschteck ningar som skickligt fångar det uppländska kultur landskapet och dess invånare.

Med nyskrivet förord av Tomas Bannerhed.

-----------------------------------------------------------

Gunnar Brusewitz (1924-2004) var kanske mest känd som bildkonstnär, men var lika mycket en naturskildrare i ord. Han gav ut ett stort antal böcker och nu finns två av hans mest klassiska tillgängliga på nytt; redo att möta en ny läsekrets.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hemma vid Fågelsången
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnar Brusewitz

  • Fyra årstider

    Gunnar Brusewitz

    Årstidernas växlingar upphör aldrig att förundra. Kanske särskilt mycket så för oss nordbor, som får ta del av de olika årstidernas så särpräglade temperament. I sina folkkära årstidsböcker, här samlade i en volym, skildrar Gunnar Brusewitz hela å...