Adhd på jobbet : Om forskning, hjärnan och strategier (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2022-08-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
458 g
SAB
Vlad
ISBN
9789127173934

Adhd på jobbet : Om forskning, hjärnan och strategier

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-08-12
234
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
”Jag tror inte att det är någon på jobbet som förstår hur hårt jag kämpar. Vad det kostar för mig att få ihop allt och vara såhär strukturerad och organiserad. Jag får ofta höra att jag är den perfekta projektledaren och tar ofta på mig att vara den som leder och styr de andra också. På ett sätt är det nog också en av mina strategier. För skulle jag behöva förhålla mig till andras scheman och rutiner tror jag inte att jag skulle hålla ihop. Jag har jättesvårt för när saker ändras och mina cirklar rubbas.”

Adhd på jobbet ger fördjupad förståelse för och ökad kunskap om hur adhd kan yttra sig i vuxen ålder i allmänhet och i arbetslivet i synnerhet.

Med rätt kunskap och anpassning behöver adhd inte vara ett hinder i yrkeslivet – med rätt strategier kan man fungera bra och dessutom nå sin fulla potential. Det handlar om anpassningar som är bra för alla, men särskilt viktiga om man har en diagnos.

Boken riktar sig till dem som själva har adhd – och till arbetsgivare, chef, ledare eller personal inom HR och vill förbättra möjligheterna för medarbetare med adhd att fungera och utvecklas i en hållbar arbetsmiljö.

Lotta Borg Skoglund och Martina Nelson har tidigare utgivit Svart bälte i föräldraskap – Att lösa vardagen i npf-familjer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Adhd på jobbet : Om forskning, hjärnan och strategier
 2. +
 3. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, s... av Åsa Vikman (inbunden).

Köp båda 2 för 463 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Adhd på jobbet : Om forskning, hjärnan och strategier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som skapar förutsättningar och förståelse!
  Simon Detelin Karlsson, 6 oktober 2022

  När jag fick veta att boken ADHD PÅ JOBBET skulle komma ut så blev jag överlycklig! Den har gett mig ännu mer svar på mina frågor gällande kopplingen mellan ADHD och arbete. Att det finns fler än jag som tycker att det är utmanande att jobba på ett arbete och att det är superviktigt att det görs olika anpassningar och kartläggningar för att det ska bli både hållbart och långsiktigt i längden. Det här är något som bland annat finns med i boken. Boken tar även upp det här med hur viktigt det är... Läs hela recensionen

 2. Fin och insiktsfull bok om adhd hos vuxna
  Maria Bühler, 6 oktober 2022

  Jag har jobbat länge med adhd, och saknat just den här boken. Det finns otroligt lite skrivet om hur det är att leva med adhd som vuxen, hur arbetslivet fungerar osv. "Adhd på jobbet" är välskriven, med många referenser till relevant forskning som snabbt fyller på kunskapsbanken. Texten är överlag respektfull och med stor ödmjukhet och värme inför gruppen vuxna med adhd. De många fallexemplen ger bra insikt i hur det är att leva med adhd. Jag tror att både personer som själva har adhd, deras ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna