Jag vill skriva sant : Tora Dahl och poeterna på Parkvägen (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (322.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Monica Einarson
Utgivningsdatum
2021-08-20
Upplaga
1
Förlag
Weyler förlag
ISBN
9789127175037
Jag vill skriva sant : Tora Dahl och poeterna på Parkvägen (ljudbok)

Jag vill skriva sant : Tora Dahl och poeterna på Parkvägen Ljudbok

(7 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-08-20

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tora Dahls och Knut Jaenssons villa på Lidingö var det litterära 30-talets självklara centrum. Alla tidens stora författare var där, från Gunnar Ekelöf till Eyvind Johnson, för att festa, samtala och skriva. I efterhand, när många gästerna lyfts upp som landets främsta skalder och akademiledamöter, framstod allt i ett nostalgiskt skimmer.

Vad ingen visste var att det samtidigt fanns en annan berättelse, ett kärleksdrama och en litterär dragkamp som skulle förbi hemlig även efter alla inblandades död. Tora Dahl, som blev folkkär författare med romansviten om fosterbarnet Gunborg, lät hemligstämpla sin dagbok i KB:s arkiv och där har den förblivit. Fram till nu.

Jag vill skriva sant är en medryckande skildring av ett författarliv, en bok som bygger på Tora Dahls dagböcker men ligger långt ifrån den tillrättalagda biografins domäner. Det är på samma gång ett triangeldrama, en litteraturhistorisk utforskning och en intim skildring av en människas drivkrafter, av den inre kamp som skapar en författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jesper Högström