Sluten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2022-10-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
25 x 205 x 132 mm
Vikt
500 g
SAB
Rbx Söderling, Robin
ISBN
9789127175464

Sluten

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2022-10-13
239
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Årets sportbok 2022!"
Betyg 5, Norra Skånes tidningar

"Sluten är en viktig och annorlunda bok om sport och psykisk ohälsa – som också ger dråpliga inblickar i livet bakom kulisserna på tennistouren. --- Författarna har ställt de rätta frågorna och tålmodigt inväntat svaren. --- Alla som sysslar med idrott borde läsa Sluten."
DN

"Sluten är en berättelse som frimodigt och öppet berättar om baksidan av en uppskattad idrott. Men den är också en viktig skildring av ångest som sjukdom."
Enköpings-Posten

Robin Söderlings strävan efter att bli världens bästa tennisspelare höll på att kosta honom livet. På toppen av sin karriär drabbades han av ett sammanbrott och avslutade sin karriär. Sluten berättar om resan till toppen och vägen utför.

Robin Söderling spåddes bli världens bästa tennisspelare. 2010 var han rankad fyra i världen och med sin brutala spelstil såg han ut att bli den första som kunde komma åt de bästa spelarna genom alla tider – Rafael Nadal och Roger Federer. Robin slog dem båda två. Hans mest framgångsrika period kröntes med en förkrossande seger inför hemmapubliken i Båstad 2011. Det blev hans sista match. När han stod på toppen föll han.

Författarna Johar Bendjelloul och Henrik Johnsson lägger ett pussel. Bit för bit återskapar de ett liv och en karriär på den allra högsta nivån; om uppväxten i Tibro, livet på touren och sammanbrottet. Dels utifrån Robins minnesbilder men också genom att vidga berättelsen och låta de närstående berätta om vad som hände då alla stod handfallna inför kollapsen.

Robin Söderlings Sommar i P1 som sändes 2020 berörde och engagerade långt utanför idrotten. Många identifierade sig med känslan av att göra en enorm uppoffring, för att sedan inse att det kanske inte var värt priset. Det bidrog också till att diskussion tog fart i Sverige, som också pågår runtom i hela sportvärlden, kring elitidrottare och psykisk hälsa.

"--- är man det minsta intresserad av idrott ska man läsa Robin Söderlings --- mycket välskrivna bok Sluten"
Nerikes Allehanda

"Sluten kombinerar tennisfakta med psykisk ohälsa på ett mycket
skickligt vis. --- mycket välskriven och intressant även om man inte är en tennisfantast."
BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sluten
  2. +
  3. Guldet : hästarna, ryttarna och miraklet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Guldet : hästarna, ryttarna och miraklet av Henrik Johnsson, Henrik Von Eckermann, Malin Baryard-Johnsson, Peder Fredricson (inbunden).

Köp båda 2 för 479 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna