tonårspar har kul på allmän plats (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2022-08-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Ylva Mörk
Dimensioner
215 x 141 x 18 mm
Vikt
324 g
SAB
Hce
ISBN
9789127175518

tonårspar har kul på allmän plats

Inbunden,  Svenska, 2022-08-19
229
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
”Energisk prosa med halsbrytande pikar. Tonårspar har kul på allmän plats är en internetroman i Strindbergs anda; ingen är sympatisk, men alla är älskansvärda.”
Dagens Nyheter

" Tonårspar har kul på allmän plats är en dråplig och energisk roman, där the botten aldrig is nådd för hur dåligt det går för karaktärerna. Formen, med sitt stora fokus på Skandalen med stort S, hämtar mycket från tonårsserier och telenovelas, som den rikliga användningen av cliffhangers och melodramatiska gester … [en] skarp och utmärkt roman!”
Expressen

”Vilken levande bild den här boken ger av generationsmotsättningar och sociala tabun i dagens Indien! […] i Aravind Jayans fina, tragikomiska berättelse är det inte bara familjernas anseende i lokalsamhället som står på spel, även familjebanden prövas hårt.”
Vi Läser

”Jayan har ett säkert öra för dialoger. Mycket i samtalet och i deras liv bestäms av de sociala medierna och trafiken där. Författaren är också duktig på att beskriva människor, att i steget fånga upp deras drag och klädsel. En person ser ut som en "sorgsen sovjetisk vetenskapsman i exil". […] Jayan laddar sina beskrivningar med energi och kan ofta hitta roliga detaljer också i de miljöer han som hastigast avbildar.”
Dala-Demokraten

Tonårspar har kul på allmän plats är en utmärkt skildring av dubbelmoral kring ungas sexualitet i en tid präglad av sociala medier. Den behandlar smärtan av att växa upp i en miljö där kulturella värden och relationer får stå tillbaka för hänsyn till ekonomisk och social status. En tydligare slutsats kring berättarjagets svårighet att ta ställning för brodern kunde ha bidragit till den moraliska skärpan hos en i övrigt briljant roman.” Betyg: 4 av 5
BTJ

Det finns en video av min son med en flicka. På internet. Vi vet inte vem som har lagt den där. Det är en dålig sorts video.

Familjen har köpt en ny bil. En vit Honda Civic, något grannarna kommer lägga märke till. Men äldste sonen Sreenath verkar inte bry sig och beter sig konstigt.

När den yngre brodern, som är romanens berättare, får reda på vad som har hänt vet han först inte vad han ska tro. Sreenath och hans flickvän Anita har träffats utomhus, en vanlig praktisk lösning för unga indiska par utan eget utrymme hemma. Och någon har filmat dem med sin mobil när de har sex. Nu har klippet hamnat på en porrsajt och antalet visningar tickar uppåt minut för minut.

Snart har alla sett det. Det ställningskrig som följer, med Sreenath och Anita på ena sidan och föräldrarna på den andra, blir en smaskig story för medierna om generationskonflikt.

Men under de självsäkra uttalandena döljer sig en långt mer komplicerad berättelse om skam och mänsklig förtvivlan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. tonårspar har kul på allmän plats
  2. +
  3. En ond tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt En ond tid av Deepti Kapoor (inbunden).

Köp båda 2 för 472 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Aravind Jayan

  • Teen Couple Have Fun Outdoors

    Aravind Jayan

    'Truly infectious' Guardian 'A sparkling debut, full of tenderness and mischief. It's as if Roth and Narayan had a baby' Aatish Taseer It is a day of triumph for Appa and Amma, who have driven home a shiny new Honda Civic ...