Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2023-02-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
217 x 142 x 16 mm
Vikt
342 g
SAB
Doeba
ISBN
9789127175594

Tillåt mig tvivla : en bok om åsikter på gott och ont

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-02-07
229
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tvärsäkerhet och dogmatism kan medföra stora risker. Åsikter styr våra liv och när de går isär kan de leda till låsningar, brytningar och farlig polarisering – men oenigheterna kan också vara utvecklande och stimulerande, och de kan hjälpa oss att tänka nytt.

Allt som oftast betraktar vi våra åsikter som etablerade sanningar och där fastnar vi. Att ändra sig eller att se problemet ur ett annat perspektiv förefaller bortom vår förmåga. Vi vill inte bli överbevisade, vi vill få våra föreställningar bekräftade.

En övertygelse kan vara en stark drivkraft. Med en sådan i ryggen kan vi peka med hela handen och entusiasmera andra. De med andra åsikter och de neutrala gör bäst i att flytta på sig när hela ekipaget kör så det ryker.

Men tänk om vi har fel? Om vi benar upp varför vi tycker som vi gör kan vi se på våra övertygelser med större distans. Då har vi också chansen att ompröva dem när det behövs.

Varifrån kommer våra åsikter? Varför är de så svåra att ändra på? Och hur kan jag utnyttja denna kunskap för att bli mindre tvärsäker och mer insiktsfull?

Stefan Einhorn och Folke Tersman tacklar tillsammans ett mångbottnat ämne. De lär fortfarande vara sams, även om de inte alltid har samma åsikt.

Sagt om boken:

”Texten är alltigenom enkel, välformulerad, tankeväckande och kryddad med aktuella referenser, och resonemangen tydliga och logiska. Både direkt och indirekt rymmer framställningen mängder med goda råd om det sansade tänkandet och bedömandet, och författarnas engagemang inför ett åsiktsklimat kännetecknat av besinning, prestigelöshet och hänsyn lyser starkt igenom och är mycket smittande.”
Ola Svärd, BTJ-häftet nr 6, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tillåt mig tvivla : en bok om åsikter på gott och ont
 2. +
 3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tillåt mig tvivla : en bok om åsikter på gott och ont. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Djupdykning i åsikter
  Anna Wingård, 27 april 2023

  En spännande och välformulerad bok om det intressanta ämnet åsikter. Man lär sig hur åsikter uppstår och varför vi är benägna att hålla fast vid dem snarare än att ändra uppfattning. Genom hela texten löper referenser till intressanta vetenskapliga undersökningar. Rekommenderas starkt!

 2. En bok alla borde läsa
  Danielle Larsson, 8 mars 2023

  Mycket bra och intressant bok. En bok alla borde läsa. Att utvecklas som person med hjälp av Stefan Einhorns böcker är en stor glädje.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna