Båten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (349.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Aida Gordan
Utgivningsdatum
2022-05-20
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127175631
Båten (ljudbok)

Båten Ljudbok

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-05-20

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hur ser friheten ut när man är fri?

Sex kvinnor samlas i Kapstadens hamn för att segla över Atlanten. De är fullständiga främlingar för varandra. De flesta är över femtio, på andra sidan om karriär och familjeliv. En all female crew. En ovanlig syn i en mansdominerad båtvärld. Men förpliktigar det? Och i så fall hur?

Tillvaron är saltstänkt och vindblåst, på en gång bedövande vacker och frustrerande futtig. Exponerad. Livsfarlig, om någon skulle göra fel. Flykt, förlåtelse eller en förbjuden önskan om frihet: var och en har sitt skäl till att söka äventyret.

I takt med att S/Y Malina rör sig genom vågorna blir den trånga båten en scen där det som besättningen bär inom sig spelas upp. I kontakt med elementen - stormen, havets djup, himlens väldighet - faller fernissan snabbt av. Vilka blir vi då?

Sagt om boken:
Lotta Lundberg kan det här, skapa intriger, driva handlingen framåt, varva enskilda storartade ögonblick ensam vid rodret i gryningen med kollektivets fördömanden.
Kulturnytt, Sveriges Radio

...en kollektivroman som med ett drivet och stigande tempo prövar gemenskapen och ankrar i en oväntat hoppfull slutsats...
SvD

En äventyrsskildring till havs och en fascinerande psykologisk berättelse.
Västerbottens-Kuriren

I Båten bygger författaren ett relationsdrama på 47 kvm där läsaren blir den sjunde deltagaren, betraktaren - hur skulle jag själv agera och reagera? Berättelsen är oavlåtligt spännande. Lundbergs språk forsar fram som en segelbåt med perfekt vind, det finns inga grynnor.
BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Båten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Båten
    -, 13 augusti 2022

    Bra. Men, ibland lite väl slarvigt och vulgärt språk. Intressant att läsa om hur besättningen hittar och intar sina respektive roller ombord.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lotta Lundberg