Korpen : fakta och myter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2022-08-26
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Lina Blixt
Dimensioner
217 x 175 x 15 mm
Vikt
478 g
SAB
uUgga
ISBN
9789127175754

Korpen : fakta och myter

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-08-26
179
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
berättarglädje och sagoskimmer på topp

BTJ

mustiga teckningar, jättefint formgivet och intressanta texter

Naturmorgon SR

en allåldersbok att samlas kring och prata om”

Agneta Norrgård, P4 Västernorrland

... så vackert gjord faktabok där kärleken för korpen verkligen lyser igenom

@malinsbokblogg

Trevlig bok som verkligen ger dig gedigen kunskap på ett lättsamt sätt.

@npboktips

en lärorik, intressant och superfin bok.

@vildisbokvra
Vill du veta allt om korpar? Då är det här boken för dig. Här tas ett brett grepp om ämnet, ur ett historiskt, biologiskt, sociologiskt, psykologiskt och till och med religiöst perspektiv. Vi får också ta del av spännande folktro och långlivade myter. Hos vissa folk har korpen betraktats som världsalltets skapare och hos andra som ett varseldjur som kommit med döden.

Naturligtvis får läsaren reda på var och hur korpar lever, hur de ser ut, vilka förmågor de har, hur de bygger sina bon och parar sig. Vi får följa med på hela resan från det magiska ögonblick de lägger ägg och äggen
kläcks till ungar, till när de far genom skogarna i skräniga ungdomsgäng och så småningom hittar en partner att leva med resten av livet.

Korpen är en mycket social varelse och den samarbetar på ett sätt som få andra fåglar gör. Trots att korpen i vissa tider setts som ett skadedjur är den ett av de allra smartaste djuren i vår värld. Korpar leker nästan hela tiden, men varför leker de? Och leker de för att de är smarta eller blir de smarta för att de leker? Det är för övrigt aldrig fel att ha ett korphjärta i fickan om man inte vill bli lurad i affärer. Tänk på det.

"Korpen – Fakta och myter" tilldelades Carl von Linné-plaketten 2023 för bästa fackbok för barn eller ungdomar.

Bengt-Erik Engholm har skrivit många uppskattade faktaböcker. Lättlästboken Fakirer tilldelades Bokjuryns pris för bästa faktabok. Han har skrivit om allt från snor, blod och löss till riktiga vikingar och den senaste boken Från Apa till Sapiens är översatt till nio språk.

Lina Blixt är en bildskapare som framför allt har arbetat med barn - och ungdomsböcker, ofta innehållande mörker, mystik och läskigheter. För Natur & Kultur har hon tidigare illustrerat bl.a. Monsterbestiarium.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Korpen : fakta och myter
 2. +
 3. Alice i Underlandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alice i Underlandet av Lewis Carroll (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Korpen : fakta och myter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otroligt snygg faktabok
  @i_min_bokhylla (instagram), 29 september 2022

  Vad är egentligen myt och sanning när det kommer till korpen? Med en pedagogisk ton som är både spännande och lockande gör att man sträckläser, det är otroligt inspirerande och snudd på förhäxande. En bok som är lika bra för unga som gamla, för författaren som söker inspiration, för både högläsning och att läsa tyst för sig själv eller bara för att bläddra igenom för de vackra illustrationerna.

  Boken är både välskriven och lättläst med bra flyt, nästan mer som en vanlig berättelse än... Läs hela recensionen

 2. En fin faktabok du inte visste att du ville läsa

  AC (mamma);
  Kanske funderar du på varför du ska läsa en bok om korpen. Mitt svar är att du kommer lära dig lite nya saker och kanske kommer du även att förstå dig själv bättre.

  Man får veta hur korpen lever, ser ut, hur de parar sig och bygger sitt bo. Hänger i gäng som ungdomar innan de sedan lever livet ut med sin kärlek.

  Du får också lära dig att korpen är ett mycket socialt och väldigt smart djur som gärna leker. Att de snabbt lär sig att känna igen vem man kan lite ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bengt-Erik Engholm