Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2023-03-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
210 x 138 x 19 mm
Vikt
432 g
SAB
Ohjb,Vndb
ISBN
9789127176539
Man går sin egen väg : riktningar i sexlöshetens dimma (häftad)

Man går sin egen väg : riktningar i sexlöshetens dimma

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-03-24
269
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En 30-årig komiker som livnär sig på att skämta om sin oskuld, en kärlekskrank journalist som förvandlar sig själv till raggningsguru, en collegestudent som blir incel-terrorist och en allvarsam psykolog som uppmanar män att resa sig likt stolta hummerhanar. I Man går sin egen väg vävs berättelser om intimitetstörstande män ihop med de senaste 20 årens utveckling inom manlig självhjälp och forskning om sexlöshet: dynamiken på partnermarknaden, vad som betraktas som attraktivt (och oattraktivt) hos män och den sexuella ensamhetens effekter på individer och samhälle.

Man går sin egen väg väjer inte för de tankar och svårigheter som många män brottas med - ofta i det tysta.

Sagt om boken:
"Fenomenalt skriven exposé över manlig sexualitet. En mycket lärorik bok för de som vill veta mer om sexuell ensamhet och de konsekvenser den kan få." Stefan Einhorn, professor och författare

"I denna vetenskapligt väl underbyggda och för vår samtid högst intressanta bok, skriven på ett tillgängligt populärvetenskapligt språk med tekniker som ömsom ökar spänningen, ömsom kryddar berättelserna med både humor och extra allvar, tar sig Ueda an den sexlängtande mannen. [...] Man går sin egen väg är underhållande men den bjuder också på stundtals rejält nedslående läsning. Samtidigt är det också just det som gör boken till ett viktigt bidrag i den fortsatta diskussionen om mannen och hans sexualitet i samhället. Betyg: 5/5."
Jack Lukkerz, BTJ-häftet nr 9, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Man går sin egen väg : riktningar i sexlöshetens dimma
 2. +
 3. Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marionetterna : en berättelse om världen som po... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Man går sin egen väg : riktningar i sexlöshetens dimma. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Humoristiskt, empatiskt och faktaspäckat!
  F, 16 juli 2023

  Peter Ueda har en berättarröst som är sällsynt - varm, humoristisk men också med en stor dos empati för de personer som beskrivs i boken. Han har tagit sig an ett känsligt ämne som är dåligt beforskat och omgärdat av myter och fördomar och lyckats paketera det i ett både intresseväckande och faktaspäckat format. Ämnet och personerna engagerar och lämnar oss både lite visare men också lite mer fundersamma kring framtiden.

 2. Underhållande och lärorik
  Blenda, 6 juni 2023

  Superbra bok som var svår att lägga ner. Den var väldigt rolig, medryckande, extremt intressant och lite sorglig också. Kan starkt rekommendera "Man går sin egen väg: riktningar i sexlöshetens dimma" om man är ute efter något som vidgar vyerna eller spännande läsning helt enkelt. Att berättelser om olika kända/ökända män varvas med forskning gör boken till väldigt kul och lärorik läsning.

 3. Underhållande och allmänbildande bok
  Freddie, 11 april 2023

  En av de bästa non-fiction jag läst! Kommer i det sällsynta, men tillfredsställande formatet underhållande och informativ. Dessutom på ett högaktuellt ämne. Ger en ärlig bild av hur dejtingklimatet ser ut för män och vilka vägar som finns ut ur intimitetstorkan. Rekommenderad läsning för alla intresserade!

 4. En bok varje ung man bör läsa
  Marie, 9 april 2023

  Precis som många företag kapitaliserar på kvinnor som känner sig otillräckliga är män som vill ha sex/mer sex tacksamma offer att lura i både det ena och det andra och tjäna pengar på. Detta är en bok varje ung man bör läsa för att kunna genomskåda all typ av strunt man kan hitta på nätet och kunna navigera i sexlöshetens dimma.

Visa alla 4 recensioner