Yani (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2022-08-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
198 x 144 x 21 mm
Vikt
388 g
SAB
uHc
ISBN
9789127176607
Yani (inbunden)

Yani

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-08-08
179
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor

NOMINERAD TILL AUGUSTPRISET 2022!

Nominerad till Augustpriset för Årets barn- och ungdomsbok 2022

Debutroman som med varm humor, träffsäker samhällskritik och klockren gestaltning skildrar stark vänskap, mellanförskap, saknad, sorg och samhörighet.

En utvecklingsroman om Rayan, i brytningstiden mellan högstadiet och gymnasiet, en kollektivroman om ungdomar i Botkyrka, deras livsvillkor och framtidsdrömmar. En stor berättelse som bjuder på såväl skratt som tårar och som stannar kvar i läsaren länge.

Till den här boken finns en gratis lärarhandledning.

Sagt om boken:

"...få har lyckats levandegöra ungdomars liv i orten som Nora Khalil "

Shora Esmailian, Helsingborgs Dagblad

"Nora Khalil underskattar inte ungdomen, hon vågar ge utrymme till berättelserna som bränner. Hon tror på sin läsares förmåga att hantera det svårsmälta, och i bästa fall hitta en tröst och redskap för motstånd och överlevnad"

Nioosha Shams, Aftonbladet

"Egensinnig debut där förortsspråket sprakar uttrycksfullt"

Dagens Nyheter

"Jag kommer att minnas Nora Khalils debutroman för att jag hör killarnas röster i huvudet långt efter att boken är slut"

Vi läser

Nora Khalil är född 1997 och arbetar som lärare. Hon har varit finalist i Ortens bästa poet och har även tilldelats Tensta Konsthalls textpris.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Yani. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rolig, charmig, varm och samhällskritisk bok

    AC (mamma);
    Yani är en rolig, varm och samhällskritisk bok. Den handlar om en grupp ungdomar. Fina vänner. Vi besöker betongen och Nora Khalil har gåvan att berätta med glimten i ögat hur det kan vara och trots att det inte finns hopp så finns det ändå hopp. Vad gör man när ens vän fått ett besked att han ska utvisas trots att hans rötter är ganska djupt rotade i Sverige. Man kämpar såklart för honom. De drömmer om klassresor som slutar i kanot i Flottsbro. De åker utför i lånade kläder. ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nora Khalil

  • Abow

    Nora Khalil

    Den här klassen saknade aura. Ingen här var som Caspian, Khaled och Christian som alltid gjorde att vi garvade under lektionerna. Ingen här var som Amir som hjälpte mig när jag inte fattade. Jag saknade också Wahida. Och Sara och Amal. Jag hade al...