Min är hämnden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2022-04-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Ragna Essén
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789127176775

Min är hämnden

(6 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-04-08
228
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
Min är hämnden är en psykologisk thriller som inte släpper läsaren ur sitt grepp … och samtidigt en storartad samhällsskildring.”
Le Figaro Littéraire

”Det är fängslande, oroande, otäckt och spännande.”
L’Express

Nobelpristippade Marie NDiaye är tillbaka med en roman som Nouvel Observateur kallade höstens ”främsta och mest skarpslipande diamant” i den franska bokfloden.

Maître Susane, en 42-årig advokat, får besök av en man vid namn Gilles Principaux. Hon tycker sig känna igen honom men kan inte vara säker. Som tioårig flicka var hon hejdlöst förälskad i en fjortonårig pojke som skulle kunna vara han, men vad som egentligen hände då är höljt i dunkel. Blev hon utsatt för något, som hennes far hävdar? Hon litar inte på sina egna minnen.

Det Principaux vill ha hjälp med är ingen liten sak: att försvara hans hustru, som just har tagit livet av parets tre små barn.

I maître Susanes liv flockas samtidigt andra människor. En vag känsla av skuld präglar tillvaron, och nu har ett spöke från det förflutna kommit tillbaka med en hårresande begäran. Men vem är egentligen Gilles Principaux? Skruvarna dras åt i detta drama om sanning och minne.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Min är hämnden
 2. +
 3. Tre starka kvinnor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tre starka kvinnor av Marie Ndiaye (storpocket).

Köp båda 2 för 357 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Min är hämnden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Svårbegriplig
  camilla olsson, 10 augusti 2022

  När man läser om vad boken ska handla om så förväntar man sig en spännande historia, men det mesta utspelar sig i karaktärens huvud, som för övrigt är helt instabil. För att utspela sig i samtiden är den oerhört ålderdomligt skriven.

 2. Svår att förstå
  Maria Löfstedt (Huaröd), 16 maj 2022

  Tycker att den stundtals var obegriplig, svårt att leva mig in i huvudpersonernas bevekelsegrunder. Rekommenderar istället hennes fantastiska bok Tre starka kvinnor.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Marie Ndiaye